- Две големи праски
- 2 лажици путер
- 4 лажички кафеав шеќер
- 300 грама малини
- Сладолет (по ваша желба, препорака ванила)
Чекор 1
Загрејте ја електричната скара на средна температура. Преполовете ги праските, отсранете ги семките. Во еден сад измешајте го путерот со 2 лажички шеќер. Премачкајте го праските со таа мешавина.
Чекор 2
Пригответе го сосот од малина: во длабок сад измешајте ги убаво малините со шеќер, остајте да постојат 5 минути. Мешајте и пасирајте лесно за да добиете што повеќе сок од нив.
Чекор 3
Ставете ги прчињата од праска на скара и испечете ги од двете страни, по 5 минути. Се сервираат топли со топкал сладолед и прелив од сосот од малина.

You must be logged in to post a comment Login