Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Чорба во леб

Потребни состојки:

  • 4 лепчиња
  • 400мл павлака за готвење
  • 200гр сланина
  • 500гр праз
  • 500гр шампињони
  • 350гр вргањ
  • 100гр брашно
  • Малку црвен пипер
  • Сол
  • Бибер
  • Зачин
  • 100мл бело вино

Начин на подготовка:

Исечете ја сланината на мали коцки  и пропржете ја. Кога ќе пушти маснотија, додадете исецкан праз, па динстајте 15 минути празот да омекне. Додадете ги печурките исечени на листови и продолжете со динстање додека течноста не испари. Додадете брашно и црвен пипер, кратко пропржете, па прелијте со вино и вода или коцка супа по желба. Додадете сол и бибер, ако е потребно додадете и зачин и варете уште 10 минути. Кога чорбата ќе стане густа, истурете ја павлаката за готвење и добро измешајте. Послужете во издлабени лепчиња.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Advertisement