Состојки
За тестото
- 1/2 шолја путер
- 1 шолја бел шеќер
- 2 јајца
- 1 мала лажичка екстракт од ванила
- 1/3 шолја какао во прав
- 1/2 шолја брашно
- 1/4 мала лажичка сол
- 1/4 малечка лажичка прашок за пециво
За преливот
- 3 супени лажици путер
- 3 супени лажици какао во прав
- 1 супена лажица мед
- 1 малечка лажичка екстракт од ванила
- 1 шолја шеќер
Начин на подготовка
За тестото
Вклучете ја рерната на 175 степени. Долгнавестата тава за печење намачкајте ја со масло и малку брашно.
Растопете 1/2 шолја путер. Тргнете го путерот од оган и додадете го на шеќерот, јајцата и екстрактот од ванила. Промешајте ги состојките и потоа додадете ги какаото, брашното, солта и прашокот за пециво. Сите состојки промешајте ги со миксер за убаво да се соединат и потоа ставете ја смесата во тавата за печење.
Печете околу 30 минути со постојано надгледување за да не се препече смесата.
За преливот
Соединете ги сите состојки кои ви се потребни за преливот, мешајќи ги со миксер и прелијте го тестото додека сé уште е топло.

You must be logged in to post a comment Login