• Сподели на:

Причини поради кои вреди да дадете отказ

___

Во денешно време тешко се доаѓа до работа, па поради тоа оние кои имаат работа не се откажуваат од неа доколку не нашле нешто подобро. Меѓутоа, во некои ситуации навистина е потребно да се даде отказ, а ние ви претставуваме тие ситуации. Ако се порнајдете во некоја од нив можеби е вистинско време да ја напиуштите работата која ја имате.

1.Озборувањето треба да го избегнувате, меѓутоа доколку поради озборувањата ве бие лош глас на работното место и ако тоа влијае на вашиот приватен живот и на вашето здравје, можеби е крајно време да ја напуштите работата.

 

2. Било кој психички да ве малтретира на работа, едноставно нема право на тоа. Меѓутоа доколку не можете да излезете на крај со сето тоа, веднаш дајте отказ бидејќи тоа може да се одрази на многу други сегменти во вашиот живот.

 

3. Кога доаѓате на разговор за работа во главно се согласувате на сè, па дури и на мала плата. После тоа ви се случува да се чувствувате искористени. Уште на првиот состанок прашајте ако нешто не ви е јасно или ако не се согласувате со нешто.

 

4. Никогаш не потпишувајте договор доколку претходно не сте го прочитале добро и не сте си ги разјасниле себеси работите кои не ви биле јасни.

 

5. Веднаш треба да договорите работно време и плата. Знаеме дека ќе се согласите со било каква плата, но сепак запрашајте се дали тие пари се вредни колку и вашето здравје.


Оставете коментар

___