• Сподели на:

Кои се најтешките прашања на интервју за работа?

___

Според истражување направено од Association of Accounting Technicians, во кое учествувале повеќе од 2.000 испитаници во Велика Британија, направена е листа од десетте најтешки прашања што работодавците ги поставуваат за време на интервју за вработување, пренесува Time.

Ова се десетте најтешки прашања што можат да бидат поставени за време на интервју за работа:

1. Кои се твоите слабости?

2. Опиши се себеси со три збора

3. Ако беше овошје или зеленчук, што ќе беше и зошто?

4. Зошто треба баш тебе да те избереме за работното место?

5. Опиши го периодот во кој си доживеал неуспех

6. Од каде ја користиш силата?

7. Ако беше сладолед, кој вкус ќе го одбереше и зошто?

8. Кое е твоето најголемо достигнување?

9. Зошто аплицираше за оваа работа?

10. Како можеш да придонесеш во тимот?


Оставете коментар

___