• Сподели на:

Поставувајте си ги овие прашања, нивните одговори ве водат кон успехот!

___

Интелигентните и успешни луѓе секојдневно се прашуваат како би останале релевантни во полето каде работат и стекнале добар увид во проблемите со кои се соочуваат. Ова се прашања кои секојдневно би требало да се прашувате себе си, за да дознаете дали сте на добар пат кон успехот и личното задоволство.

1. Дали денес сум направил нешто во правец кон поголема цел?

Успешните водачи ја знаат важноста на поставувањето на целите, како оние долгорочните така и оние краткорочните. Фокусирајки се на целите ќе имате јасен план како своите амбиции и желби да ги остварите во најдобар можен начин.

2. Со кои лоши навики морам да престанам?

Сите имаат лоши навики, а тие можат да наштетат на вашиот кредибилитет и на вашата работа. Кога ќе ги согледате, вложете напор како би ги отстраниле и ќе ви се исплати многу.

3. Што ме мотивира денес?

Мотивацијата е сила која ве турка напред. Откријте што ве мотивира вас лично и со тоа хранете ја својата мотивација секојдневно.

4. Дали сум личност каква што сакам да бидам?

Човекот се раѓа со свои карактерни особини, а тој ги открива низ искуството, низ победите и поразите. Погрижете се низ своите реакции на состојбите да го развиете карактерот каков што сакате да го имате.

5. Кои грешки сум ги направил и што сум научил од нив?

Сите доживуваат неуспех и сите прават грешки, но наместо да ги доживувате како доказ за вашата неспособност, сватете дека тие се единствени прилики за учење на нови лекции.

 


Оставете коментар

___