Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

интересно

Моќта на позитивното размислување (видео)

Понекогаш се чувствувате како светот околу вас се руши, а тлото почнува полека да пука под вашите нозе. Без грижа, сите имаме жолти минути и лоши денови.

Mokjta-na-pozitivnoto-razmisluvanje-01.jpg

На таквите денови треба да им се крене бело знаменце, бидејќи колку и да се трудите, работите не одат од рака, но во останатиот дел од времето наречено живот, подобро е да се гледаат работите од поинаква перспектива, колку и да изгледа невозможно.

Ова кратко видео со весело музиче ќе ве потсети на едноставните, но важни работи за кои треба да бидете благодарни и среќни.

Погледнете го и добро размислете за 10-те работи кои укажуваат дека сепак – животот и не ви е толку лош.

1. Имате покрив над вашата глава.

2. Јадевте денеска.

3. Имате добро срце.

4. На другите луѓе им посакувате добри работи.

5. Имате пристап до чиста вода.

6. Некој се грижи за вас.

7. Им простувате на другите.

8. Имате чиста облека.

9. Не ја губите вербата.

10. Дишите!

Бидете благодарни за малите нешта, бидејќи тие се најважните во животот.

 

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

Антуриумот е познат и како цвет фламинго затоа што неговиот изглед наликува на оваа птица, а се нарекува и пламенче поради честата огнена боја...

Cotton Club

Приказна што ќе ве натера да се тресете, а во исто време да покажете колку можеме да сакаме некого – и кога е тоа...

Cotton Club

Причината за тоа не е само тоа што таа е кралица која лесно се препознава на границата, ако не поради свитата што ја придружува,...

Fool Moon

Нова студија за можностите за наоѓање вонземски живот проценува дека би можеле да споделиме галаксија со повеќе од 30 интелигентни вонземски цивилизации! Едно од...