Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

финансии

На кој начин до покачување на плата?

Каде и да се свртите слушате само за економската криза и дека никој нема пари. Не сте задоволни со вашата плата, но и поради кризата не ви паѓа на памет да побарате заслужено покачување. Доколку вашите обврски ги завршувате совесно и ја знаете вашата вредност во компанијата, време е тоа да го почувствувате и на сметката.

Побарајте покачување

Подгответе убедлива документација која ќе му докаже на вашиот работодавач како сте заштедиле пари во компанијата или сте придонеле за приход. Ова ќе му покаже на шефот дека сте значајна карика во работата и дека е важно да бидете наградени и покрај лошата економска ситуација.

Зголемете ја вашата вредност

Важно е секогаш да бидете спремни за учење на нови нешта. Одете на тренинзи и едукација,  посетувајте курсеви. Постојат многу професионални програми кои се беслатни, а ќе ви помогнат да стекнете нови вештини. Работодавачот ќе го цени тоа, а нема да има потреба од вработување на некој друг заради нешто што никој друг не знае да го работи. Вие ќе можете да го работите тоа.

Бидете креативни

Доколку не можете да добиете покачување од економски причини, а знаете дека заслужувате, бидете креативни и побарајте некои други бенефиции, како користење на службено возило.

Понуда која не се одбива

Добро размислете за целите на компанијата во која работите. Што е тоа што можете вие да го направите за таа цел да се оствари? Вашите професионални цели не би требало многу да се разликуваат од целите на компанијата во која сте вработени, доколку работата ја извршувате со љубов. Направете договор во кој добивате и вие и компанијата.

Дадете си самите покачување

Ова е чекор за кој би тербало малку подобро да размислите и системски да делувате. Доколку компанијата во која сте вработени е погодена од економската криза, а работодавачот не сака да ве награди за работата, размислете за промена на работното место или преместување во друг сроден сектор во кој гледате подобра перспектива. Ова е уште една причина поради која треба постојано да се усовршувате и да стекнувате нови знаења кои не се тенко поврзани со она што во моментот го работите.

Прочитај

Four Seasons

The Muraka, Maldivi Нема ништо подобро да се избега од реалноста, од вистински луксузен подводен стан. Како дел од островот „Conrad Maldives Rangali“, „The...

Fine Living

Ако некогаш сте посакале да живеете во Бел Ер, ние имаме совршена понуда за вас … Со цена од 16,89 милиони долари, вилата за...

Wall Street

Детали покриени со златен лист и рефлективни панели се главните карактеристики на стилот „Арт Деко“ во овој париски ресторан, кој британскиот дизајнер Џон Велан...

Fine Living

На Бел Ер има многу импресивни мега-вили, но само неколкумина имаат архитектонско значење до таква мера како онаа за која денес зборуваме… Позната како...