• Сподели на:

Како да се изборите за работно место?

___

Откако ќе го поминете интервјуто за вработување, повеќето само се ракуваат, се заблагодаруваат на одвоеното време и крај. Но, во малку поинакви услови, кога потрагата по работа е вредна злато, морате да се потрудите малку повеќе, односно да вклучите уште неколку додатни активности по интервјуто.

На пример:

  1. Ако сте се збуниле на некое од прашањата, пратете e-mail и напишете: Дополнително размислував за ова прашање (и наведете паметен одговор).
  2. Напишете индивидуализирано писмо до оној кој ве интервјуирал во кое наведувате колку го почитувате и цените неговиот труд.
  3. Бидете во контакт со новостите кои ќе се случат во компанијата додека да добиете одговор.
  4. Интересирајте се, прашувајте, но внимавајте да не бидете здодевни и да претерате. Обидете се да креирате пријателски однос.

Факт е дека денес мора да бидете паметни и креативни за да ја добиете работата.


Оставете коментар

___