• Сподели на:

Знаете ли дека секоја цигара ви одзема по 1.2 минути од сонот?!

___

Доколку дневно пушите по една кутија цигари, навечер ќе спиете 25 минути пократко отколку што би спиеле доколку сте непушач.

Пушачите имаат проблеми со спиењето, покажало истражувањето на Универзитетот од Флорида, и речиси 12 проценти од нив имаат големи потешкотии навечер да потонат во сон.

Дванаесет проценти од Американците имаат испрекинат сон, а речиси 10 проценти од нив се будат многу рано и повеќе не можат да заспијат.

Меѓутоа, еве и една добра вест за оние кои ќе престанат да пушат – истражувањето покажало дека доколку престанете да пушите, вашиот сон за многу кратко време ќе се врати во нормала.


Оставете коментар

___