Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____баланс новости и трендови

Сонувате дека паѓате, ги губите забите или сте на смртна постела…знаете ли што значи тоа?

 

Околу толкувањето на сонови не постои консензус. Психолозите и психоаналитичарите често се разидуваат во однос на толкувањето. Но, некои сонови постојано се повторуваат кај голем број на луѓе. Прочитајте го толкувањето на најчестите сонови.

 1. 1.       Паѓање

Психоаналитичарите често го нарекуваат црвено знаме кое потекнување од подсвеста. Овие сонови се вообичаени за луѓе со големи проблеми без разлика дали на деловно поле или на приватно.

 1. 2.       Паѓање на заби

Стручњаците не се согласуваат меѓусебе во однос на толкувањето на овој сон. Едни тврдат дека паѓањето на заби претставува сила и самодоверба, така што паѓањето симболизира дека лицето ја има изгубено самодовербата во себе. Според други, доколку жените го имаат овој сон значи дека сакаат да останат бремени, а доколку го сонуваат мажи значи дека имаат потреба од сексуална стимулација.

 1. 3.       Доаѓање гол на работа или во училиште

Овој сон симболицира ранливост и тешкотии. Го сонуваат само оние кои менуваат работа или се изложени пред јавноста.

 1. 4.       Решавање на тежок тест

Само перфекционисти имаат ваков сон и ги предупредува дека никогаш не можат да се опуштат.

 1. 5.       Умирање

Овој сон предупредува дека сакате нешто да завршите, да заклучите во животот. Тоа може да биде врска, работа или некоја неразрешена приказна од минатото. Сонот укажува дека е време за нов почеток.

 1. 6.       Состанок со непозната личност

Зборува за потребата на личноста да биде признаена и вреднувана.

 1. 7.       Сон во кој некој ве прогонува

Ова е позитивен сон кој укажува дека треба да се соочите со некаков приблем или да финиширате некоја работа.

 1. 8.       Партнерот дека ве изневерува

Овој сон вообичаено се сонува кога на партнерот му се придава големо внимание или се троши многу време.

 1. 9.       Каснење на некој настан / состанок

Тоа е знак дека сте преоптеретени или затрупани со многу обврски.

 1. 10.   Сон во кој летате

Симболизира дека не треба да се оптеретувате премногу со моменталната ситуација, бидејќи работите сами по себе ќе се решат.

 1. 11.   Сон во кој сте бремени

Овој сон покажува дека имате проблеми и желба да започнете нешто ново или да влезето во љубовна врска.

 1. 12.   Управување со автомобил кој е надвор од контрола

Доколку имате ваков сон, тогаш немате контрола над својот живот.

Прочитај

Fine Living

Доколку целата приказна околу корона вирусот ви се досади, зедно со мерките за социјална дистанца и едвај чекате да лутате по шума, имаме една...

Wall Street

Гигантски ТВ и понатаму ја нуди познатата елеганција и естетика на познатиот дански бренд… Bang & Olufsen брендот изгради своја репутација со мешавина на...

Fine Living

Новата Oceanco јахта, Esquel концепт е бестрашен модел дизајниран да ги истражува најоддалечените океани во светот…. Новата Oceanco јахта, Esquel концепт екстремна експедиција има...

Four Seasons

Cheval Blanc St Tropez ни дава многу причини за да се вљубиме во него… Како прво, тоа е луксузен рај на обалата на Средоземното...