• Сподели на:

Што да направите за да не чувствувате глад?

___

Летото е период од годината кога секој сака да изгледа убаво, а особено послабо. Ако сте една од оние кои сакаат да јадат и никако не можете да се одвикнете од одредени намирници, прочитајте го овој текст.

Постојат работи кои ќе ви помогнат да не се чувствувате гладни, а со самото тоа нема да добиете ниту еден килограм плус.

Ако сакате да бидете слабички, во текот на целиот ден пијте вода. Секогаш имајте поркај себе шише вода и од време на време, напијте се по некоја голтка. Чувствувате глад кога ви е здодевно?! Следниот пат кога не знаете што да правите, заборавете на фрижидерот и почнете да вежбате. Вашите килограми ќе се топат, а вие нема да чувствувате глад.

Морате да бидете искрени кон себе и не смеете да се залажувате себе си за она што го јадете. Признајте си ако јадете меѓу оброци, а ако не сте свесни дека внесувате храна најдобро е секој пат кога нешто ќе каснете тоа да го запишете. Така ќе знаете што и колку сте изеле.


Оставете коментар

___