Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____баланс новости и трендови

Ова растение ќе ви помогне да ги откажете цигарите

Сакате да ги оставите цигарите, но се плашите дека ќе се здебелите?Лековитата билка, така наречена Стевиа, која ја „убива“ желбата за никотин и воедно ги топи килограмите, можете да ја одгледате и сами.

Освен што влијае на намалување на високиот притисок, лечи воспаление на грло, таа е и добар сојузник против хроничниот замор.

Најновите клинички испитувања спроведени во Америка покажуваат дека оваа билка е одлична доколку сакате да ја намалите зависноста од цигарите и алкохолот. Исто така, стевиата како природен засладувач е идеална замена за шеќерот. Со еден удар можете да убиете 10 муви, односно проблеми.

Стевиата може да се конзумира во било кој облик – како прашок, сок, чај.

Осавете ги цигарите и алкохолот и воедно – слабејте!

Оваа билка не бара голема нега, па така можете да ја засадите во дворот.

Прочитај

Four Seasons

Јахтата Futura има хибридни мотори, надворешно стакло и форма на риба, заедно со многу други технологии кои ја хранат неговата одржливост… Најновиот концепт на...

Green Tea

Michael Korsго претставува најновиот машки мирис во својата колекција Extreme… Оваа линија веќе има Extreme Blue, Extreme Night, Extreme Rush, Extreme Speed, додека најновата...

Cotton Club

Со доаѓањето на Дејвид Церато во компанијата пред пет години, марката Montblanc за многу кратко време ја смени својата поделба за часовници… Префрлувајќи го...

Wall Street

Станува збор за Hanoi Golden Lake Нotel, кој е наречен така единствено заради навистина специфична причина. Според наводите, оваа 25-катна зграда е покриена со...