• Сподели на:

Ова е најдобрата активност за намалување на килограмите

___

Поради големиот број на теретани и различните фитнес програми често забораваме на онаа најевтината, но најделотворна активност која сигурно ќе ви донесе најбрзи резултати при намалувањето на килограмите…

Започнувајќи со пешачење кое постепено преминува во брзо пешачење и на крајот се трансформира во трчање, е најделотворниот вид за губење на килограмите.

На тој начин ќе стекнете кондиција и ако бидете доволно упорни ќе го изгубите секој килограм кој посакувате, а што е најважно ова е основниот чекор и предуслов за понатамошното обликување на телото кое ќе го довршите во теретаната.

За почеток само пешачете, на тој начин ќе се опуштите и ослободите од стресот. Постепено пешачењето треба да го промените во брзо пешачење. И на крајот по брзото пешачење вие треба да започнете со трчањето. Овој вид на активност не само што е добар за вашата линија туку и за вашиот кардиоваскуларен систем.

Како и со секоја активност, така и со оваа евтина активност ќе си го зголемите расположението и самодовербата, а откако ќе ги добиете и посакуваните резултати ќе се зголеми и вашето ниво на среќа.


Оставете коментар

___