Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

____баланс новости и трендови

Црвенилото во очите знак за сериозно заболување

Црвенилото на, околу и во очите може да претставува симптом на некаква болест, предупредуваат здравствените експерти.

Спуштените очни капаци може да укажуваат на мозочен удар и во ретки случаи на рак на белите дробови.

Треперењето на окото се јавува поради зголемен стрес, а белиот прстен околу ирисот може да биде знак на зголемен холестерол.

Белите очни капаци се знак на анемија. Недостигот на железо може да се открие во усната празнина и на образите.

Црвенилото во очите најчесто е безопасно, но доколку се забележи дека белките во окото често се црвени, тогаш тоа може да биде поврзано со зголемен притисок или висока температура.

Црвенилото во очите може да биде и последица од воспаление на рожницата на окото или алергиски конјунктивитис.

Прочитај

Fool Moon

Во соработка со дизјнерот Џастин Чампагном, брендот Landscape Forms је претстави единствената и иновативна колекција на расвета – Motiv… Ова серија навистина ги поместува...

Green Tea

Како почит кон наследството на познатата куќа за вино, уметност и естетика, ова ново издание доби вистински модерен дизајн… Со цел да се обележи...

Four Seasons

Кога станува збор за вашето ментално и физичко здравје, мораме да признаеме дека не постои ништо поважно од тоа… Емотивно побогати и физички подмладени...

Fine Living

Доколку целата приказна околу корона вирусот ви се досади, зедно со мерките за социјална дистанца и едвај чекате да лутате по шума, имаме една...