
Состојки:
* Готови кори со бисквит (3 парчиња)
* 150 гр. темно чоколадо
* 2 јајца
* 2 ванилин шеќер
* 3 големи лажици млеко
* 25 гр путер
*15 гр. шеќер во прав
*рум
За преливот се потребни:
100 гр. темно чоколадо
малку млеко
Подготовка:
Чоколадото, јајцата, шеќерот и млекото се готват на пареа додека не стане густо. Дозволете да се излади. Во сад, измешајте ги путерот и шеќерот.
На корите од бисквит им се додава загреанот млеко и се меша со малку рум. Растопената смеса од чоколадото и путерот за мешате со малку рум и почнете со филувањето на тортата.
Одозгора нанесете го стопеното чоколадо и оставете ја да се стврдне во фрижидер.

You must be logged in to post a comment Login