Време на подготовка: 60 минути / ќе послужите: 15
- 200 грама брашно
- ¼ лажичка сода за печење
- ¼ лажичка сол
- 120 грама чоколадо за готвење, рендано
- 2 лажички слтка павлака
- 100 грама путер
- 75 грама кремаст путер од кикритки
- 75 грама кафеав шеќер
Чекор 1
Загрејте ја рерната на 200 степени. Во среден, длабок сад измешајте ги заедно брашното, содата за печење, солта и тргнете ги на страна.
Чекор 2
Припремање на филот: На средна температура истопете го чоколадото но во сад поставен над завриена вода, мешајте често да не загори се додека целата не се истопи. Истурете ја во павлата, измешајте и оставете да се олади на страна, потребни се околу 30 минути.
Чекор 3
Со електричен миксер стопете го путерот, путерот од кикиритки и шеќерот во длабок сад, додека не стане компактна маса. На крај додаете го брашното и измешајте со миксер но најниска брзина.
Чекор 4
На хартија за печење со лажичка на оддалеченост од околу 4 см истурете од смесата. Со дно од кружна чаша, облукувајте крукчиња. Печете ги додека да позлатат, 12 до 14 минути. Тргнете ги на страна да омекнат и да се оладат.
Чекор 5
Со мал нож за мачкање ставајте фил на една половина и над тоа додете друга половинка, како да приготвувате сендвич. Оставете да го впијат кремот барем 15 минути пред да ги послужите.

You must be logged in to post a comment Login