Време на подготовка: 20 минути / ќе послужите: 4
- 1 пакување тестени, по желба
- 1 килограм свежа рукола
- 2 лажички рендана кора од лимон, плус 1 лажичка свеж сок од лимон
- 2 лажички маслиново масло
- 200 грама рендан пецорино кашкавал, по желба плус за декорација
- Сол и црн бибер, по желба
Чекор 1
Во големо тенџере во солена, зовриена вода сварете ги тестенити, време наведено на пакувањето. Во меѓувреме во длабок сад измешајте ја руколата со корите од лимон и сокот, послоте со сол и црн бибер. Изцедете ги тестените и одма додадете ја руколата заедно со маслото и кашкавалот. Сетоа измешајте го и послужете со доплнително рендан кашкавал на врвот по желба.

You must be logged in to post a comment Login