½ багет
2 лажички + 4 лажички маслиново масло
100 грама фета
½ лажичка свежсок од лимон
1 мала краставица, исечена на тенки кружни парчиња
Сол и бибер, по желба
Загрејте ја рерната на 200 степени. Исечете го багетот на тенки кружни парчиња и од двете страни премачкајте ги со маслиново масло. Печете ги во рерна околу 5 минути. Во меѓувреме во мал сад измешајте ја фетата, 4 лажички маслиново масло и лимонов сок. Посолете. Распоредете ја смесата од фета на секое тостирано лепче и на крај додадете парче од краставица. Посолете со малку сол, по некоја капка од сокот од лимон и прелијте ги со маслиново масло по желба. Спремни за сервирање.

You must be logged in to post a comment Login