Време на подготовка: 30 минути / ќе послужите: 4
- 8 големи јајца
- 75 грама мајноз
- 1 лажичка сенф
- 1 лажичка виснки оцет
- 3 лажички сецкани маслинки, по можност Каламата
- 3 чешниња лук, толчен
Чекор 1
Во длабок сад поставете ги јајцата и прелијте со вода, оставете да зовријат и тргнете ги на страна покриени, околу 12 минути. Излупете ги јајцата.
Чекор 2
Поделете ги јајцата на половинки, при тоа отсранувајќи им ја жолчката и префрлате ја во длабок сад. Кога ќе бидете готови со сите 8 жолчки, со виљушка измешајте ги со мајонезот, сенфот и оцетот, додека да добиете компактна смеса. Измешајте со ситно сецканите маслинки и лукот се додека не се добие смеса како фил.
Чекор 3
Со импровизирано кесе или шприц за торта, поделете го филот врз половинките јајца. Украсете ги со ситно сецкани маслинки.

You must be logged in to post a comment Login