Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

КУЈНА

Домашни „Фереро“ бонбони

Потребни намирници  за приготвување на денешниот десерт:

Вафли – 200 гр чоколадни со лешници

Чоколада – 400 гр течна

Лешници – 300 гр печени

Чоколада – 160 гр црна

Масло – 4 супени лажици

Вафлите се дробат ситно или се мелат со соодветен кујнски прибор. Треба да се добијат трошки, кои се мешаат со искршените лешници. Сето тоа се меша заедно со течната чоколада и смесата се поставува во фрижидер ½ час. После тоа се оформуваат мали топчиња.

Секое топче се потопува во растопената заедно со маслото црна чоколада. Поставете ги готовите бонбони во хартиени кошнички или во декоративна кутија од други чоколадни бонбони.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Прочитај

Green Tea

Овој моќен зелен, лиснат зеленчук е полн со витамини и минерали, а е најпознат по високите нивоа на железо, што се неопходни за целиот...

Fine Living

90-тите се вратија во декорот на домот, но сега во помодерна, елегантна верзија. Минимализмот, некогаш ладен и стерилен, сега доаѓа со природни тонови и...

Cotton Club

Во ноќ на голема напнатост на модната писта на „Victoria’s Secret“, Бела Хадид привлече внимание со својот жежок и никогаш подобар изглед. Кога се...

Green Tea

Витаминот Ц е еден од најважните хранливи материи, кој во нашето тело игра клучна улога во одржувањето на доброто здравје. Иако често се препорачува...

Advertisement