Францускиот бренд го избра готвачот Жан Имберт да го потпише менито на новиот ресторан наречен Monsieur Dior.
Модата, уметноста и гастрономијата се секогаш поврзани. Модната треска владее во Градот на светлината кога се отвора Диор, водечката продавница на авенијата Монтењ 30, во зградата каде што брендот го започна својот бизнис.Dior има посветено прекрасни 10.000 m2 на продавници, изложбен салон, музеј, градини, студио за шиење, продавници за накит, спални соби и, се разбира, ресторани и слаткарници.

Г-дин Кристијан Диор навистина бил љубител на добрата храна и во 1972 година објавил готвач наречен „La Cuisine Cousu-Main“. Со архитектонскиот проект на Питер Марина, ресторанот „висока мода“ наречен Monsieur Dior ќе ги има најпопуларните маси во француската престолнина во наредните месеци, без сомнение. Во Patisserie Dior ќе најдете репертоар на класични колачи и топли пијалоци кои се служат во текот на денот. Диор, кој веќе има кафулиња и ресторани во Сен Тропе, Токио, Сеул и Мајами, посвети повеќе од три години на создавање на овој проект заедно со францускиот готвач. Резултатот ветува уникатно искуство и елегантно нурнување во „уметноста на трпезата“.

