Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Route 66

Климатизацијата во автомобилот престана да лади! Еве што треба да направите!

Нема ладен воздух што излегува од отворот за вентилација? Досега немавте никакви проблеми со климатизацијата на автомобилот и сега не знаете што да правите! Имаме одговор на вакви прашања…

Ве советуваме да го оставите вашиот автомобил во рацете на експерт специјализиран за поправка на климатизација на автомобили, кој има долгогодишно искуство. Без оглед на возраста на вашиот автомобил, 3 до 8% од гасот во системот за ладење се губи секоја година и неговата ефикасност се намалува. Сервисот треба да види каде е дефектот, можеби компресорот работи, но гасот излегол од системот и затоа не може да го олади воздухот во кабината на возилото. Во секој случај, експерт ќе го наполни вашиот климатик со гас и контраст, а за еден ден или два дена ќе бидете повикани на преглед, за да можете да видите од каде излегува гасот и да препорачате начин како да го поправите.

Пополнувањето на климатизерот со гас без контраст во моментов чини од 1000 до 1500 денари, а цената на поправката зависи, се разбира, од сериозноста на дефектот, што може да се утврди само со дијагноза. За време на услугата, ладилниот гас се отстранува од системот и нечистотиите и влагата се отстрануваат од него. Системот е вакуумски за да се отстрани влагата од системот и повторно да се наполни со рециклиран и прочистен гас и повторно да се наполни со нови по потреба.

Покрај гасот, системот е исполнет и со масло за подмачкување на компресорот. Средство за контраст е додадено во гасот за да може полесно да се провери затегнатоста на системот. Се препорачува да ја вршите функцијата на секои две години.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fool Moon

Понекогаш животот може да биде тежок и да ви задава разни искушенија, камшикувајќи ве од сите страни, што прави да се чувствувате вознемирено и...

Fine Living

Сместен во приватна шума и близу до платформата за слетување на хеликоптер, имотот се истакнува по многубројните објекти. Се вика Барнхаус и е оддалечен...

Cotton Club

Пепелашка и Црвенкапа во маѓепсаниот Версај! Марија Грација Чиури, дизајнер на модната куќа Диор која секогаш создава облека што пренесува единствена порака и ја...

Fool Moon

“Иднината ни припаѓа на сите нас. На мојата ќерка. На моите деца. На нас. На жените. На секого. На тебе”. По повод Денот на...

Advertisement