Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Route 66

Какви Автомобили Ќе Возиме Во 2040-Та Година?

Футуристите може да бидат интересни за слушање. Имено, некои следбеници на футуристите често сакаат да и пркосат на судбината. Како авто-опсесивни видови, нормално ние сме најмногу љубопитни да видиме што носи иднината во автомобилската индустрија.

Институтот за инженери по електротехника и електроника предвидува  какви типови на автомобили ќе се возат во 2040, или, поточно, какви типови на автомобили ќе не возат нас.

Членовите на овој институт ги избраа автономните возила како  форма на интелигентни транспортни средства кои ветуваат многу, предвидувајќи дека тие ќе сочинуваат и до 75 отсто од автомобилите на патиштата до 2040година.

Според оваа група експерти, до  2040 ќе ги напуштиме нашите домови и удобно ќе се сместиме во во ентериерот на нашите целосно автономни автомобили. Меѓудругото, ќе можеме и да си дремнеме. Впрочем, можеби и нема да постојат  семафори. Со што уште ќе се соочи светот во иднина?

Еве ги предвесниците на колите од иднината:

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...