Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Route 66

Харли-Дејвидсон нуди нова персонализирана услуга на своите фанови

Сосема збунувачки е што нема многу училишта за моторџии низ целиот свет, што е веројатно една од најголемите пречки за амбициозниот возач.

Со оглед на фактот дека возењето мотоцикл е многу поопасно од возењето модерен автомобил со сите безбедносни карактеристики, отворањето повеќе училишта за возење мотоцикли и нивното ставање на располагање на новите возачи е задолжително. Американскиот производител на мотоцикли Харли-Дејвидсон презеде пионерска улога во оваа иницијатива со најавување на нова програма за обука наречена Learn to Ride. Оваа нова програма беше лансирана заедно со постојната програма за обука на производители, наречена Riding Academy New Rider Course.

Програмата Learn to Ride, започната на 30 јуни, беше креирана за почетници на кои им е потребна лична обука за да се здобијат со основни вештини за безбедно и соодветно мотоциклирање. Програмата е веќе отворена и е достапна за заинтересираните ентузијасти за мотоцикли кај избраните дилери на Харли-Дејвидсон. Програмата нуди лична обука со обучувачи, индивидуално или во групи до четири лица. Присутните ќе ги бранат своите вештини на моторциклот „улица Харли-Дејвидсон 500“, а секоја сесија ќе трае 90 минути. „За возачите кои отсекогаш сакале да учат, но не можеле да стават повеќедневен курс во нивниот распоред или претпочитаат да учат на приватни лекции, оваа програма е она што ги чека“, се наведува во официјалното издание. Според марката, програмата вклучува многу флексибилно закажување, работа во согласност со ритамот на возачот и фокусирано внимание на тренерот.

Прочитај

Fool Moon

Музејот на Југославија објави статус на Инстаграм за фотографија од снимањето на „првиот филм направен во повоена Југославија“ – советско-југословенска копродукција „Бура на Балканот“,...

Wall Street

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека вакцината работи ефикасно и формира стабилен имунитет. Причината што тој изјави, како што знае, е дека една од...

Route 66

Откако се појави електричниот суперавтомобил „Порше Тајкан Турбо С“, бевме сведоци на лесните победи против конкуренцијата на спортски автомобили, тој ги „разнишува“ своите противници,...

Green Tea

Сексот на отворено ќе ги разбуди вашите сетила до максимум, затоа што чувството на ветре на кожата и звукот на брановите на плажа е...