Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Route 66

1931 DUESENBERG WHITTELL COUPE

??????????????????????????????????????????????

Gooding & Co ќе го понудат на аукција таканаречениот “Најелегантен Американски автомобил” од 1931 година моделот Duesenberg Model J од Murphy, тој ќе биде претставен на Pebble Beach аукцијата во Август 2011 година.
Овој автомобил е познат како Whittell Coupe по името на неговиот сопственик, Калифорнискиот плејбој Captain George Whittell Jr.

Whittell тесно соработувал со дизајнерот на Murphy, Franklin Q. Hershey и заедно креирале еден од најдраматичниот дизајн на автомобил на сите времиња. Gooding’s, David Brynan, вели дека ова е еден од ретките автомобилски дизајни кои совршено се вклопува во секоја перспектива. Мислам дека ќе се сложите.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...