Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Rolls Royce во светот на медот

Кога Rolls Royce не може да произведе автомобили, тој се насочува кон производство на мед….

Се разбира, дека не прави обичен мед. Благодарение на последиците од Covid-19 вирусот и прекинот на работата, брендот Rolls Royce го промени својот фокус од производство на автомобили во производство на мед. Rolls Royce пчеларникот опфаќа 42 хектари и содржи 250.000 англиски Rolls Royce пчели кои живеат во шест кошници.

Половина од нивниот имот е исполнет со пола милион стебла, жбунови и диво цвеќе, додека осум хекатри офпаќа пчеларникот. Кога станува збор за традиционалните кошници, пет од нив се именувани по Rolls Royce моделите – Phantom, Wraith, Ghost, Dawn & Cullinan, а шест кошници по амблемот на брендот Spirit of Ecstasy.

Инаку, овој пчеларник е еден од најеколошко ориентираните производства во Велика Британија, а компанијата најави рекордно ниво на производство на мед, нудејќи екслузивен мед на своите клиенти. Всушност, не се насочија кон медот како би го пополниле своето време, бидејќи овој проект започна уште пред две години, а посветен кон зачувување на популацијата на пчелите.

Пандемијата Covid-19, сериозно загорзи голем број на компании низ целиот свет, додека пак автомобилската индустрија е еден од најпогодените сектори. Производителите на автомобили започнаа да ја трансформираат својата инфраструктура, следејќи го примерот на Rolls Royce.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...