Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Филмскиот серијал Sandman на Нетфликс

Филмската адаптација на графичкиот роман/новела „Sandman“ помина пеколни години во развој, но Нетфликс конечно ја превзема улогата како носител на серијата „Sandman“ на големото платно.
Големите љубители и генерации од почетокот на деведесетите години на минатиот век би сакале да го оживеат бесконечниот Крал на Соништата „Морфиус“. Исто така авторот и креаторот на универзумот на Vertigo Comics/DC Entertainment Нил Гајман на крајот е посреќен што неговата темна фантазија и една од ретките стрипови што се нашла на New York Times Best Seller list, станува серија.

Зборувајќи за Радио Тајмс, Гајман зборува за тоа како скриптите што ги прочитал за филмот „Сандман“ не биле ништо друго освен разочарувачки.

Тој додаде: „Прочитав многу скрипти што се движеа од ужасно до добро, тие би можеле со поголем труд да го создадат светот на Морфиус“.

Сепак, во претстојното шоу, Гајман е среќен што видел дека многу работи ќе бидат вклучени од графичкиот роман. Гајман продолжува:

„Понекогаш тоа значи дека треба да се случат многу повеќе работи затоа што имаме простор за тоа. Но, ние никогаш не исфрламе материјал и никогаш не ги напуштаме делата. А, тоа само по себе е целосна радост “.

Иако секако е супер што Гајман е ентузијаст за серијата, јас ја земам со претпазливо оптимистички пристап. Размислете добро, сериите обично не можат да излезат со визуелни ефекти и активности заради нивниот буџет, а Сендман секогаш се потпирал на надреални визуели. Уште повеќе, да се биде во можност да вклучите сè не е нужно плус; повеќе емисии на Netflix се одолговлекуваа во обидите да се исполни броењето на епизодите, па дури и тогаш вклучувањето сè во адаптација не мора да значи трансмисија на добар онлајн серијал.

Не е одреден датум на објавување за Sandman на Netflix, но можете да ја проверите аудио драмата на Audible.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Advertisement