Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Cotton Club

Совршено женствен Richard Mille часовник

Брендот Ричард Мил го претставува RM 07-02 Sapphire Automatic Winding Sapphire, ултра женски часовник создаден од обоен сафир…

По неверојатниот успех на нивните керамички и Carbon TPT® часовници украсени со скапоцени камења, Ричард Мил сега претставува случај создаден од обоен сафир, кој е украсен со дијаманти. Формиран од еден блок со сафир, со тоа овој модел добил елегантна форма и колоритен израз. Благодарение на својата неверојатна цврстина, сафирот е материјал кој е неверојатно тежок за обработка, додека неговото завршување и украсување со дијаманти е исто така навистина бара. Сепак, познатата марка успеа во двете овие мисии, благодарение на својата неверојатна експертиза во областа на работата со иновативни материјали, техничко знаење и бескомпромисни контроли за квалитет.

Часовникот содржи автоматски механизам, Caliber CRMA5 создаден од 18-каратно црвено или бело злато, украсено со стотици дијаманти. Скелетираниот механизам доаѓа во варијанта на микро-песокливо бело злато во зелена и сина верзија, или црвено злато во розова и кафеава опција. Основата и мостовите на овој механизам се изработени од црвено или бело злато, кое се обработува со рака.

Основата е украсена со стотици дијаманти, што беше постигнато со детална и вредна работа на накит. Скелетите детали беа подложени на специјални тестови за валидација за да се оптимизираат нивните способности. Чистотата на автоматскиот калибар изработен од злато е дизајниран како ехо на случајот, така што тие заедно формираат уникатен модел, исполнет со иновации и финост.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Advertisement