Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Wall Street

Најтенкиот механички часовник во светот

Piaget Altiplano Ultimate го пронајде своето место меѓу светските рекорди, сместувакќи 167 поединечни делови во куќиште длабоко 2 mm без било каков компромис. И додека секој негов дел е посебно направен како би овозможил создавање на ова ремек-дело, неговиот случај играше витална улога-изграден е од метална легура и има пречник од 41 mm, додека е наводно 2,3 пати посилен од златото. Има и кристал сафир, чие стакло е 80% потенко од вообичаените варијанти и има само 0,2 mm.

Импресивните редукции и микроскопски редизајнирани механички делови поставија нова референтна вредност во светот на изработка на часовници. Додавањето на пет лежаи наместо заштита од удари исто така заштедува простор, правејќи потреба за дополнителна сила. Дизајнерите успејаа да створат енергетска резерва од 40 часа, со тринаесет скапоцености и пет иновации кои чекаат патент, произведувајќи фреквенција од 28.800 bph, што е најмалку што би можело да се очекува од марка како Piaget. Нивниот 900P-UC механизам е ремек-дело кое сами го створија.

Намотката на овој часовник мора да се изврши со помош на специјална алатка која се состои од спојка и лизгачки дел, кој ќе осигура да не го “освежите” вашиот часовник. Дури и ременот на овој модел има дебелина од само 1,5 mm и е ексклузивна варијанта. Можете да одберете црн кожен ремен, сребрена база и сина гума, или сина детална варијанта која го добила синиот Baltimore-ов текстилен појас.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...