Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

Се продава цела населба во Шведска

Доколку целата приказна околу корона вирусот ви се досади, зедно со мерките за социјална дистанца и едвај чекате да лутате по шума, имаме една вистинска работа за вас…

Мораме да признаеме дека ова навистина е единствена прилика за сите оние кои уживаат во селскиот живот – едно цело село во Шведска сега можете да го купите по цена од 7 милиони долари. Наречено Satra Brunn, wellness селото се наоѓа во близина на Стокхолм. Тоа потекнува од 1700 година, кога за прв пат беше откриено од докторот Семјуел Скраге, кој идентификуваше извор на вода покрај селото и полека почнал со купување на земјиште и изградба на инфраструктура.

Селото зафаќа околу 58 хектари, при што 34 хектари се одвоен пошумен дел. Во моментот сопственикот на селото го има купено во 2002 година и го разви во wellness населба, со неколку хотели, ресторани, сала за конференција, спа центар и предшколка установа.

Процесот на продажна на Satra Bruna ќе биде надлгедуван од Christie’s International Real Estate, па сите заинтересирани страни ќе можат да поднесат своје барање за купување до крајот на овој месец. Доколку отсекогаш сакавте да се преселите во Шведска и да ја искусите маѓијата на сверниот живот, знаете што треба да направите!

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...