Со глобалната пандемија што ни ги наметна правилата за социјално растојание, вечерањето во ресторани веќе не е исто
Сепак, алтернативата што очајно ни е потребна е обезбедена од Хашири, ресторан за суши со ѕвезда на Мишелин, кој сега на своите гости им нуди декадентно мени храна-омакеза, во необични геодетски куполи.
Гардене Иглос, овие куполи нудат доволно простор за четири лица за време на двочасовното мемо со четири курсеви во омаказа. Резервирањето на ова ексклузивно искуство со јадење е моментално отворено и ќе ве чини 1.400 американски долари. Имајќи ја предвид безбедноста, овој ресторан има позиционирано буриња и канапе за јасно одвојување на сите куполи, при што строго се придржуваат до санитарните протоколи.
Коментирајќи ја оваа услуга, менаџерот на Хашири Бар, Кеничиро Матсура, изјави: „Сакавме да продолжиме да го нудиме нашето рафинирано искуство за јадење, со безбедност и мир. Нане Плаза во Сан Франциско е феноменален простор, така што овие куполи се едноставно идеално решение “.
Хашири не е првиот ресторан што ја вклучува оваа услуга во својата понуда, како одговор на пандемијата. ЕТЕН, вегански ресторан во Амстердам, воведе стаклени структури на почетокот на оваа година. Ако ништо друго, вирусот корона предизвика рестораните да излезат од својата удобна зона.
