Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

Епицентарот на светлината во визијата на брендот Вибиа

Направена од Ramos & Bassols за марката Vibia, колекцијата Топ се карактеризира со елегантни, сферични форми и топол сјај.

Пар на концентрични кругови формираат фокусна точка на LED-придвижена светлина, пулсирајќи со нежен, софистициран сјај. Помалата, централна сфера одразува светло назад кон поголемата, создавајќи ореол ефект на рамномерна, индиректна светлина. Блескавиот епицентар содржи поголем прстен, оставајќи ја појавата на светлина врамена во нејзината чиста геометрија.

Направено од алуминиум, колекцијата Топ е достапна во два стила. Дестилиран изглед на таванската ламба нè потсетува на безвременски розети мотиви, додека опцијата за wallидот се карактеризира со минималистичка форма, која може да ја игра и улогата на апстрактна уметност.

Двете опции се достапни во мини, мали, средни и големи димензии, додека втората доаѓа со стаклен дифузор што испушта општа, директна светлина.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Advertisement