Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fine Living

Часот и Датумот на Раѓање Откриваат Каков Тип на Љубовник сте…Кој Тип сте Вие?

Најдете го вашиот хороскопски знак и часот во кој сте родени. Првиот број (тип) се однесува на видот на љубовникот по хороскопски знак и тој број се определува со самиот знак, на пример, Овенот е тип 1 и тој број се повторува во текот на сите часови на раѓање.

Но, бројот до часот на раѓање (оној во заграда) е посебен вид. Имено, секој маж е комбинација од овие два броја (типот утврден со знакот на хороскопот и видот поврзан со часот на раѓање).

На пример, ако го следите хороскопскиот знак Овен, а вие сте родени во 11 часот, тогаш сте комбинација од 1 и 11 тип на љубовници. Тип 1 е во тој случај она што ги карактеризира сите родени во знакот на Овен, а типот поврзан со часот на раѓање покажува што ве прави посебни во однос на другите Овен.

Идентификувајте ги двата типа и конечно дознајте што открива за вас:

Овен:

Од 6 ч до 8 ч – 1 тип (9 тип), од 8 ч до 10 ч – 1 тип (10 типот), од 10 ч до 12 ч – 1 тип (11 тип), од 12 ч до 14 ч – 1 тип (12 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (8 тип), од 16 ч до 18 ч – 1 тип (2 тип), од 18 ч до 20 ч – 1 тип (3 тип), од 20 час до 22 ч – 1 тип (4 тип), од 22 ч до 00 ч – 1 тип (6 тип), од 2 ч до 4 ч – 1 тип (7 тип), од 4 ч до 6 ч – 1 тип 8 вид)

Бик:

Од 6 ч до 8 ч – 2 вида (10 типа), од 8 ч до 10 ч – 2 тип (11 тип), од 10 ч до 12 ч – 2 типа (12 типа), од 12 ч до 14 ч – 2 тип (1 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (6 тип), од 16 ч до 18 ч – 2 типа (3 тип), од 18 ч до 20 ч – 2 типа (4 типа), од 20 час до 22 ч – 2 типа (5 типа), од 22 ч до 00 ч – 2 типа (6 тип), од 00 ч до 2 ч – 2 типа (7 тип), од 2 ч до 4 ч – 2 тип 8 тип), од 4 ч до 6 ч – 2 типа (9 тип)

Близнаци:

Од 6 ч до 8 ч – 3 типа (11 тип), од 8 ч до 10 ч – 3 тип (12 тип), од 10 ч до 12 ч – 3 типа (1 тип), од 12 ч до 14 ч – 3 тип (2 типа), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (3 типот), од 16 ч до 18 ч – 3 типа (4 тип), од 18 ч до 20 ч – 3 типа (5 типа), од 20 час до 22 ч – 3 типот (6 тип), од 22 ч до 00 ч – 3 типа (7 тип), од 00 ч до 2 ч – 3 типот (8 тип), од 2 ч до 4 ч – 3 тип 9 тип), од 4 ч до 6 ч – 3 типа (10 тип)

Рак:

Од 6 ч до 8 ч – 4 типа (12 типа), од 8 ч до 10 ч – 4 тип (1 тип), од 10 ч до 12 ч – 4 типа (2 тип), од 12 ч до 14 ч – 4 тип (3 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (3 тип), од 16 ч до 18 ч – 4 тип (5 тип), од 18 ч до 20 ч – 4 тип (6 тип), од 20 час до 22 ч – 4 тип (7 тип), од 22 ч до 00 ч – 4 тип (8 тип), од 00 ч до 2 ч – 4 типот (8 тип), од 2 ч до 4 ч – 4 тип 10 типа), од 4 ч до 6 ч – 4 типа (11 тип)

Лав:

Од 6 ч до 8 ч – 5 типа (1 тип), од 8 ч до 10 ч – 5 тип (2 тип), од 10 ч до 12 ч – 5 типа (3 типа), од 12 ч до 14 ч – 5 тип (4 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (9 тип), од 16 ч до 18 ч – 5 тип (6 тип), од 18 ч до 20 ч – 5 типа (7 тип), од 20 час до 22 ч – 5 типа (8 тип), од 22 ч до 00 ч – 5 типа (9 тип), од 00 ч до 2 ч – 5 типа (10 типа), од 2 ч до 4 ч – 5 тип 11 тип), од 4 ч до 6 ч – 5 типа (12 тип)

Девица:

Од 6 ч до 8 ч – 6 типа (2 типа), од 8 ч до 10 ч – 6 тип (3 тип), од 10 ч до 12 ч – 5 типа (4 тип), од 12 ч до 14 ч – 6 тип (5 вид), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (3 типот), од 16 ч до 18 ч – 6 тип (7 тип), од 18 ч до 20 ч – 6 тип (8 тип), од 20 час до 22 ч – 6 типа (9 тип), од 22 ч до 00 ч – 6 тип (10 типот), од 00 ч до 2 ч – 6 типот (11 тип), од 2 ч до 4 ч – 6 тип 12 типа), од 4 ч до 6 ч – 6 тип (1 тип)

Вага:

Од 6 ч до 8 ч – 7 тип (3 типа), од 8 ч до 10 ч – 7 тип (4 тип), од 10 ч до 12 ч – 7 типа (5 тип), од 12 ч до 14 ч – 7 тип (6 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (9 тип), од 16 ч до 18 ч – 7 тип (8 тип), од 18 ч до 20 ч – 7 тип (9 тип), од 20 час до 22 ч – 7 тип (10 типа), од 22 ч до 00 ч – 7 тип (11 тип), од 00 ч до 2 ч – 7 типа (12 типа), од 2 ч до 4 ч – 7 тип 1 тип), од 4 ч до 6 ч – 7 тип (2 типа)

Шкорпија:

Од 6 ч до 8 ч – 8 тип (4 тип), од 8 ч до 10 ч – 8 тип (5 тип), од 10 ч до 12 ч – 8 типот (6 тип), од 12 ч до 14 ч – 8 тип (7 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (12 тип), од 16 ч до 18 ч – 8 тип (9 тип), од 18 ч до 20 ч – 8 тип (10 тип), од 20 час до 22 ч – 8 тип (11 тип), од 22 ч до 00 ч – 8 тип (12 тип), од 00 ч до 2 ч – 8 типот (1 тип), од 2 ч до 4 ч – 7 тип 2 тип), од 4 ч до 6 ч – 7 тип (3 типа)

Стрелец:

Од 6 ч до 8 ч – 9 тип (5 тип), од 8 ч до 10 ч – 9 тип (6 тип), од 10 ч до 12 ч – тип 9 (7 тип), од 12 ч до 14 ч – 9 тип (8 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (7 тип), од 16 ч до 18 ч – 9 тип (10 типот), од 18 ч до 20 ч – 9 тип (11 тип), од 20 час до 22 ч – 9 тип (12 тип), од 22 ч до 00 ч – 9 тип (1 тип), од 00 ч до 2 ч – 9 типот (2 тип), од 2 ч до 4 ч – 9 тип 3 типа), од 4 ч до 6 ч – 9 тип (4 тип)

Јарец:

Од 6 ч до 8 ч – 10 типа (6 тип), од 8 ч до 10 ч – 10 тип (7 тип), од 10 ч до 12 ч – 10 типа (8 тип), од 12 ч до 14 ч – 10 тип (9 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (11 тип), од 16 ч до 18 ч – 10 тип (11 тип), од 18 ч до 20 ч – 10 тип (12 тип), од 20 час до 22 ч – 10 тип (1 тип), од 22 ч до 00 ч – 10 тип (2 типа), од 00 ч до 2 ч – 10 типа (3 типа), од 2 ч до 4 ч – 10 тип 4 тип), од 4 ч до 6 ч – 10 типа (5 типа)

Водолија:

Од 6 ч до 8 ч – 11 тип (7 тип), од 8 ч до 10 ч – 11 тип (8 типот), од 10 ч до 12 ч – 11 тип (9 тип), од 12 ч до 14 ч – 11 тип (10 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (2 тип), од 16 ч до 18 ч – 11 тип (12 тип), од 18 ч до 20 ч – 11 тип (1 тип), од 20 час до 22 ч – 11 тип (2 типа), од 22 ч до 00 ч – 11 тип (3 тип), од 00 ч до 2 ч – 11 тип (4 тип), од 2 ч до 4 ч – 11 тип 5 типа), од 4 ч до 6 ч – 11 тип (6 тип)

Риба:

Од 6 ч до 8 ч – 12 типа (8 тип), од 8 ч до 10 ч – 12 тип (9 тип), од 10 ч до 12 ч – 12 тип (10 тип), од 12 ч до 14 ч – 12 тип (11 тип), од 14 ч до 16 ч – 1 тип (8 тип), од 16 ч до 18 ч – 12 тип (1 тип), од 18 ч до 20 ч – 12 тип (2 типа), од 20 час до 22 ч – 12 типа (3 типа), од 22 ч до 00 ч – 12 тип (4 тип), од 00 ч до 2 ч – 12 тип (5 типа), од 2 ч до 4 ч – 12 тип 6 типа), од 4 ч до 6 ч – 12 тип (7 тип)

Објаснувања за сите 12 типа:

Тип 1

Вашиот сексуален нагон е прилично агресивен, но и променлив. Иако вашата желба за секс може да биде многу интензивна и нема да му одолеете, но во следниот момент може да бидете потполно незаинтересирани за сексот.

Во основа сте многу страсни и не може да се каже дека сте пасивни во сексот. Вие многу добро знаете што сакате и немате проблем да го барате. Склони сте да експериментирате, а во кревет сакате да бидете одговорни.

Тип 2

Вашето либидо се потпира на сите пет сетила – вид, слух, мирис, допир и вкус. Возбудени сте од еротските сцени и не ви треба многу охрабрување за да визуелизирате разни еротски сценарија. Сексот е многу важен за вас и го сметате за скоро најважна човечка потреба.

Сакате маратон да водите љубов, а особено употреба на разни секси игри. Понекогаш имате проблем да ги контролирате вашите сексуални апетити. Сепак, за да се вклучите во сексот, мора да бидете емотивно поврзани со партнерот.

Тип 3

Најмногу од сè, возбудени сте од ментални игри на заведување – зборови и погледи. За вас е многу важно дека вашиот сексуален живот е разновиден, па затоа сте склони да иновирате. Имено, ако тоа не е случај, дури и сексот со многу привлечен партнер може да стане досаден.

Сакате кога некој постојано ве заведува, а жешките пораки и фотографии се одлична предигра. Тешко е да се спротивставите на сексуалните искушенија, што ви отежнува да бидете само со еден партнер.

Тип 4

Вашето либидо се заснова на емоции и не сте во можност да го одделите сексот од љубовните чувства. Иако сте многу страсни, еден сакан партнер во четири sида и мир ви се доволни да ги остварите сите соништа.

Вие не сте привлечени да истражувате разни фетиши и да фантазирате (ова не значи дека ги немате, туку ги чувата во себе). Чувството за безбедност е важно за вас во сексот. Очекувате многу нежност и бакнежи.

Тип 5

Вие сте вистински сексуален тип и лесно го претворате партнерот во т.н. предмет на вашата страст, што е подредена на вас и вашите желби. Вие сте незаситени во сексот. Честопати ги преценувате вашите способности, но сепак се фалите за своите достигнувања во кревет.

Во сексот, најдобро се снаоѓате со оние кои се помлади од вас, додека не можете целосно да се опуштите со постарите. Сакате порнографија и „валкани зборови“ за време на сексуалниот однос.

Тип 6

Сакате секс, но го криете од другите, не можете отворено да ги откриете вашите желби и фантазии. Нехигиенски партнер е нешто што ве одвлекува од сексот. Патем, вие сте многу практични и сакате спонтаност во сексот, но не и претерано експериментирање.

Потребно е долго време да ве убедат да пробате нешто ново и за вас е многу важно партнерот да ве почитува. Меѓутоа, кога пиете неколку чаши премногу, сите сопирачки се олабавуваат и станувате целосно непослушни.

Тип 7

Вашето либидо е непредвидливо и склоно кон големи осцилации, а силата на сексуалната желба најмногу зависи од тоа во која фаза од животот сте. Значи, од „целибат“ можете да скокнете во нимфоманија – тешко е да одржувате рамнотежа во сексуалните односи.

Предиграта е најважниот дел од сексот за вас и за вас е многу важно што сте за вљубени во личноста со која сте во врска. Вие не судите за квалитетот и успехот на врската според бројот на сексуални односи и квалитетот на сексот.

Тип 8

Имате исклучително доминантно либидо, а сексуалноста е многу важна ставка во вашиот живот. Сексот ве мотивира, служи како награда и начин на изразување љубов. Сепак, исто така сте склони кон секс што не вклучува емоции и многу добро знаете како да го добиете она што го сакате во кревет.

Никогаш не може да се каже дека сте конзервативни, затоа што сте подготвени да направите скоро ништо – барем пробајте еднаш во животот. Во врска која ве исполнува, сакате секс секој ден, и ако партнерот не е таков, или не сака секс секој ден, тоа може да биде добра причина да ја прекинете врската.

Тип 9

Многу е лесно да се возбудувате сексуално, затоа што сте видно визуелен тип. Во исто време, можете да бидете без секс долго време затоа што тогаш своите мисли ги насочувате кон други работи. Вие сте романтични во сексот, но имате многу високи критериуми – затоа секогаш се сеќавате на најдобриот сексуален партнер што некогаш сте го имале. Ретко може да го доживеете сексот како духовен чин. Во случај да се чувствувате како вашиот партнер да избегнува секс, склони сте да развивате длабоки комплекси и фрустрации.

Тип 10

Вие сте многу практични и мислите дека за добра секс техниката е многу поважна од емоциите. Не можете да кажете дека не ви се допаѓа секс, но честопати сте многу рационални и не можете да се опуштите.

Кога сте со партнер, потребно е некое време да се ослободи вашата ограничена сексуална природа. Тогаш станувате незаситен љубовник, но само ако имате партнер кој ве мотивира, кој е имагинативен, презема иницијатива, итн. Инаку губите интерес за секс.

Тип 11

Во сексот, како и во другите работи во животот, вие сте доста непредвидливи. Најмногу сте возбудени од нови и необични ситуации. Вие не можете да одолеете на т.н. забрането овошје – на пр. секс на јавни места.

За добар секс ви треба партнер со кого можете да зборувате отворено за сите аспекти на сексуалноста. Иако го сакате сексот една вечер, ќе ги поминете најстрасните моменти со долгогодишниот партнер кого го познавате, како и самите.

Тип 12

Вие сте исклучително емотивен тип во сексот, па тој е скоро незамислив за вас ако нема љубов. Дури и ако сексот недостасува во вашиот живот, минливите искуства нема да ви донесат задоволство, туку разочарување – сакате да бидете интимни со вистинскиот партнер, а не со некој во транзит.

Кога ќе го пронајдете вашата сродна душата, тогаш вашите фантазии и имагинација немаат ограничувања – станувате забавни во кревет, а партнерот не може да каже дека му е здодевно. Сепак, ако не сте пронашле совршен партнер, подобро сакате да го блокирате вашиот сексуален нагон и да чекате за вистинскиот отколку да бидете со некој.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Модната недела во Њујорк заврши (со презентација на колекцијата на Том Форд) и беше многу поразлична од сите претходни. Пандемијата на Ковид-19 принудуваше промени...

Fool Moon

Владеењето на Вага, односно влегувањето на Сонцето во знакот на Вага, ќе започне на 22 септември, кога започнува есента. Пред нас има многу предизвикувачки...

Cotton Club

Бели кошули, панталони и вечерни фустани – соодветна облека за чудни времиња. Во време на неизвесност, сакате едноставност и јасност повеќе од сè. Ралф...

Fine Living

Знаевме дека мајчиното млеко е најдобриот избор за храна за бебиња, но моделот Џоди Тарнер-Смит во интервју за Вог откри уште една од неговите...