Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Four Seasons

Нека патува вашиот крик

И покрај тоа што во моментот не сме во состојба да патуваме, тоа не значи дека мора да престанеме да планираме, фантазираме и да врескаме…

Барем тоа е она што сугерира исландската туристичка организација, што сугерира нешто доста интересно – всушност, тие сакаат ние да врескаме. Како луда и чудна како што звучи, нивната идеја е поддржана со терапија со вреска или примарна терапија. Пандемијата го донесе целиот свет на колена, не само економски, туку и ментално. Изминатиот период беше навистина ужасен, со луѓе кои ги загубија своите работни места, станаа фрустрирани, а многумина дури и станаа депресивни.

Сета таа емоција и вознемиреност мора да го најдат својот излез. Додека сè уште сме затворени од ограничувања и правила, туристичките ентузијасти можат да го снимаат својот крик за неколку секунди, за да се ослободат од притисокот. На овој начин, тие можат да бидат дел од новата кампања на исландската туристичка организација, #LetItOutIceland, каде учесниците ќе можат да изберат каде ќе бидат емитувани нивните врисоци преку звучниците – на водопадот Скогарфос или на глечерите Снофелсоакул, на пример. Дејството #LetItOutIceland е нешто што звучи лудо, но навистина може да им помогне на луѓето сами да си помогнат.

Според официјалниот опис: „Вие поминавте многу оваа година и ви треба место да ја искажете својата фрустрација. Локација која е голема, пространа и недопрена. „Според сите сметки, потребен ви е Исланд“. Можеме да кажеме дека поголема вистина не е кажана долго време.

Во текот на следните две недели, оваа земја ќе ги добие вашите извици преку страницата и ќе ги емитува на прекрасни, оддалечени локации, како што се Фестарфјал во Рејкјанес, брегот на Џупивогур, водопадот Скогарфос и глечерот „Снафелскел“.

Влијателите и виртуелните посетители веќе се заинтригирани од овој интересен концепт, така што кампањата доби скоро светска поддршка. Придружете им се!

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Advertisement