Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Four Seasons

Местото најблиску до рајот – Cancun, Mexico

Cancun важи за “град кој што никогаш не спие” или место “најблиску до рајот” …

Само по неколку поминати дена  во овој град ќе сфатите – не претеруваат. Бидејќи, во Канкун, морето е навистина тиркизно како на фотографиите, плажите се бесконечно долги со речиси бел песок, вода пријатна за капење, незаборавен ноќен живот, љубезен персонал во хотелите и трговските центри.

Постојат неколку трговски центри во градот во кои може да се најде по нешто за секого – од сувенири кои чинат 10 долари па се до луксузни производи од светски познати производители. Најдобри меѓу трговските центри  домаќините го сметаат трговскиот центар “La Isla”, кој наликува на Венеција бидејќи е направен на вода.

Во Националниот парк Tulum се наоѓа истоимениот град на Маите.Tulum, што значи ѕид на јазикот на Маите , опкружен е од три страни со ѕидови високи 6 метри, со пет порти, додека четвртата страна е на отворено море. Ова инаку е реткост, бидејќи Маите не ги бранеле своите градови со ѕидини. На југозападниот и северозападниот крај на ѕидот,  изградени се кулите за набљудување. Во близина на северниот ѕид се наоѓа светото езеро – Сенота, од кое жителите се снабдувале со вода за пиење.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...