Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Four Seasons

Амазон – Идеално место за авантуристи

Мистичната река во Јужна Америка, полна со возбуда и прекрасни животни …

На пловидбата на втората најдолга река во светот, долга 6992 километри, ќе доживеете неверојатен наплив на адреналин во крвта и возбуда што ретко се случува. Со веројатно најголемото корито, реката Амазон со години предизвикува љубопитност на многу истражувачи и љубопитни посетители. Преминувајќи низ неколку земји од Латинска Америка, сè до Атлантскиот океан, Амазон го задржа својот карактеристичен изглед со својот немирен дух. Речното корито е широко од 1,6 до 10 километри во зависност од состојбата низ која поминува магичната река. Реката Амазон содржи притоки на бројни реки во Колумбија, Еквадор и Бразил. Првиот Европеец што го откри Амазон беше Винске Јанез Пинзон, во текот на 1500-тите години. Поради фактот што се влева во Атлантскиот океан, тој ја нарече реката „слатко море“.

Просечната длабочина на Амазон е 23 метри, што зборува волумени за нејзината величественост и големина. Опкружена со тропски шуми, реката честопати се излева од своето корито и создава волшебна сцена како никаде на друго место во светот. Некои од најопасните животински видови живеат токму во него, како што се Бик, ајкули, пирани и јагули. Речиси е нереален факт дека се откриени над 5.600 животински видови во неговите длабочини. Денес, реката Амазон е една од најневообичаените туристички дестинации, поради нејзината убавина и нескротливата природа. Одете на авантурата на вашиот живот, откријте ја Амазон …

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...