Фантастичната линија на Џенифер Лопез е резултат на редовно секојдневно вежбање, но и добра исхрана. Латиноамериканската дива веќе откри дека секогаш се грижи за каква храна конзумира, па никогаш не се препушта на нездрава храна.
„Кога излегувам на вечера со семејството и пријателите, се обидувам да изберам поздрави опции. Повеќето ресторани нудат и здрави оброци со ниска содржина на калории, затоа секогаш барам нешто на менито што одговара на мојата диета. Ќе јадам малку салата или риба со зеленчук. Јас, исто така, пијам многу вода со оброкот“, додаде Џенифер во една пригода.
Секако, таа здраво јаде и дома, а една од јадењата што редовно се наоѓа на нејзиното мени е салата со нискокалоричен зеленчук кељ.
СОСТОЈКИ:
– 1 мала глава кељ
– 5 грама печено семе од тиква
– 10 грама свежо или варено сирење
– 1 лажица рендано тврдо сирење
– ¼ кромид
– 2 лажици маслиново масло
– 2 лажици сок од лимон
– сол и црн пипер
ПОДГОТОВКА:
Одделете ги листовите од кељ и отстранете го тврдиот корен центар со нож. Измијте ги лисјата, а потоа исечете ги на мали парчиња и ставете ги во сад во кој ќе ја подготвите салатата. Во мал сад, подгответе го облекувањето за салата – измешајте сол, бибер, маслиново масло, сок од лимон и ситно сецкан кромид. Здроби свежо или зготвено сирење со прстите и додадете го зелечукот кељ. Истурете го преливот, измешајте сè добро и на крај посипете со лажица рендано тврдо сирење.
Добар апетит!
