Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Green Tea

Johnnie Walker претставува специјално издание со цена од 20.000 долари

Некои луѓе едноставно се целосно посветени на својата работа, а совршен пример за тоа е Џим Бевериџ…

Тој скоро наполни четириесет години работа, со исклучително знаење и посветеност на виски. Имајќи го ова предвид, брендот Johnnie Walker сакаше да создаде специјално издание, наречено Master’s Ruby Reserve.

Направено од некои од најдобрите виски од резерватот на „ Johnnie Walker “, овој ексклузивен пијалок е соединување на виски од Cambusa, Carsebridgea и Pittyvaich, со зрели изрази на Royal Lochnagar, Glendullan и Cragganmore, што е дополнително збогатено со белешки од сортите Таликер и Порт Елен. Коментирајќи го новото виски, Џим рече:

„Секое виски кое влезе во производство на овој нов израз има посебно место во моето срце. Работев во сите овие дестилерии во текот на различни фази од мојата кариера, а нивните вкусови и мириси ме потсетуваат на среќните периоди што ги поминав во марката Johnnie Walker “.

Пијалоците што се користат за да се издаде изданието Ruby Reserve се стари најмалку четириесет години, додека вака создаденото виски е спакувано во рачно изработена златна црвена боја на кристална чинија Бакарат. Ексклузивното издание е ограничено на само 398 шишиња, од кои секоја ќе чини 20 000 долари.

Прочитај

Green Tea

Kреативниот директор на марката Dom Perignon , го истражувала Лени Кравиц и неговите нови карактеристики во соработка со оваа куќа од шампањско … Поточно,...

Four Seasons

Дали сакате пауза од сè околу вас – цивилизација, современи уреди, Интернет, работа и луѓе? Имаме совршен предлог за вас … Островот Асатиг е...

Wall Street

Брендот Porsche го воведе моделот 911 Targa 4S Heritage Design Edition, кој доби елементи за дизајн од 1950-тите и 1960-тите, и е првото од...

Cotton Club

Импресивна, но повторно софистицирана колекција што Крис ван Аш ја потпишува за марката Berluti… Очигледно, розите цветаат во марката Berluti. Со креативно водство на...