Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Green Tea

Иднината на рестораните после пандемијата од корона вирусот

Во многу земји, мерките за безбедност поради корона вирусот, и понатаму се на сила…

Можеме слободно да кажеме дека корона вирусот, и сето тоа што го донесе со себе, не наведе да го евалуираме својот начин на живот. Хотелската индустрија ќе мора посебно да го промени својот пристап кон гостите, бидејќи многу луѓе се откажуваат од своите аранжмани, баш како што многу луѓе не сакаат да одат во ресторани во страв од зараза. Сепак за да продолжи со работа и на гостите да им понуди безбедност како прилог на врвната гастрономска понуда, еден ресторан од Амстердам дојде до уникатна идеја.

Водејќи грижа за мерките за социјално дистанцирање, Mediamatic ETEN, вегански ресторан сместен во Амстердам, ги повикува своите гости да јадат во индивидуални стакленици. Затворените стаклени структури опремени се со маси за две или три лица, со почитување на препорачаната одалеченост меѓу луѓето.

Коментирајќи ја оваа нова иницијатива, основачот на ресторанот Mediamatiс, Vilem Velthoven, изјави: “Ова беше една од најреалните идеи од големата листа до која дојдовме. Исто така имаме и поголеми стакленици на располагање, но ќе видиме дали ќе бидат ставени во употреба во зависност од развојот на ситуацијата. Единствените големи групи кои сега би ги прифатиле се семејствата, но препорачуваме тоа да се избегнува”.

Како ви се допаѓа оваа идеја?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fool Moon

Понекогаш животот може да биде тежок и да ви задава разни искушенија, камшикувајќи ве од сите страни, што прави да се чувствувате вознемирено и...

Fine Living

Сместен во приватна шума и близу до платформата за слетување на хеликоптер, имотот се истакнува по многубројните објекти. Се вика Барнхаус и е оддалечен...

Cotton Club

Пепелашка и Црвенкапа во маѓепсаниот Версај! Марија Грација Чиури, дизајнер на модната куќа Диор која секогаш создава облека што пренесува единствена порака и ја...

Fool Moon

“Иднината ни припаѓа на сите нас. На мојата ќерка. На моите деца. На нас. На жените. На секого. На тебе”. По повод Денот на...

Advertisement