Кејт Мидлтон едвај успева да готви со своите кралски должности и трите деца, но познато е дека нејзиниот омилен десерт е вкусна торта со темно пиво, што го крева чоколадото, најомилената храна, на уште повисоко ниво. Кадифената горчина на пивото и неодоливата сладост на чоколадото се совршена мешавина во ова вкусно задоволство.
За бисквит: 250 мл темно пиво, 250 гр путер, 75 гр какао во прав, 400 гр ситно мелен шеќер, 150 мл павлака, 2 големи јајца, 1 лажица екстракт од ванила, 275 гр брашно, 2 и 1/2 лажички сода бикарбонат
За облогата: 300 гр крем сирење, 150 гр шеќер во прав, 125 мл слатка павлака или шлаг
Тортата Кејт Мидлтон е многу лесна за правење
Доколку вашите омилени гости се огласиле, ви предлагаме да го пробате овој совршен рецепт и да ја донесете тортата Кејт Мидлтон на вашата трпеза.
Постапка:
Загрејте ја рерната на 180 ° C и подгответе калап за торта со дијаметар од 23 см, кој треба да се подмачка и да се попрска со брашно или да се обложи со хартија за печење. Истурете го пивото во голема длабока чинија, додадете путер и загревајте додека путерот не се стопи. Потоа измешајте ги какаото и шеќерот. Изматете ја павлаката со миксер со јајца и екстракт од ванила, а потоа, истурете ја во сад со пивото и путерот. Во продолжение добро измешајте го брашното и сода бикарбоната. Истурете го тестото во калап и печете 45 минути до еден час. Оставете тортата да се излади целосно во калапот. За облогата, добро измешајте го крем сирењето, додадете шеќер во прав и продолжете да мешате. Подгответе ја слатката павлака или шлаг одделно за да направите цврста маса, а потоа полека измешајте ја во крем сирењето. Раширете ја разладената торта и уживајте во совршениот вкус.

