Британците го измислија времето за чај – Французите го подобрија, а Fauchon l’Hotel го претвори во уметност…
Fauchon l’Hôtel Paris има своја чајџилница Fauchon во непосредна близина на хотелот на плоштадот 11 на Медлин, обезбедувајќи париски-шик свет за приврзаниците на чај. Тука, посетителите можат да создадат своја сопствена мешавина на чај – или да купат една од постојните мешавини Fauchon – и да уживаат во нивното создавање во целост во елегантната централна градина за чај – простор дизајниран за поклонување на попладневниот чај.
Од познатите попладневни чаеви до коктели со чај од „Glam Hour“, чајот се ткае низ Fauchon l’Hôtel. Без разлика дали зелениот чај од Кина, Цејлонскиот црн чај, Дарџилинг или Ерл Греј, секој чај има свој потпис – тревни или цветни, тркалезни или полноправни – мешањето е истовремено уметност и занает длабоко разбрана од Fauchon.
Времето за чај во Fauchon l’Hôtel е 40 евра по лице или 50 евра со чаша шампањ. Вклучува иновативни јадења за пециво, создадени од реномираните готвачи на „Fauchon“. Се разбира, сѐ започнува со макарон – но сјајната црна „бенто кутија“ на Fauchon l’Hotel содржи многу повеќе од тоа: два слоја на мали уживачки половини од слатки колачи до пушен лосос и други солени деликатеси, сите послужени со чаеви со вкус на овошје и цвеќиња – специјалитети на куќата.






