• Сподели на:

 Шминките имаат бројче кое открива колку месеци смее да се користат – Каде да го најдете?

___

Сите знаеме дека маскарата не би требало да ја користиме подолго од 6 месеци, колку и да е во добра состојба, а пудрата не смее да ја нанесеме откако ќе поминат 2 години.

sminkite-imaat-brojce-koe-otkriva-kolku-meseci-smee-da-se-koristat-kade-da-go-najdete-001.jpg

Но, како да бидете сигурни за останатите производи?

Колку време смее да го користите коректорот во стик, а колку месеци издржуваат сенките?

Најлесно ќе откриете ако на етикетата на задната страна го побарате ова бројче кое е сместено во симбол како компактна пудра.

6 месеци, 24 месеци, 9 месеци… Тоа е времето во кое препаратот е најдобар за користење, броејќи од првото отворање, не купувањето.

Дури може и да си напишете на опаковката кога сте го отвориле.

 

sub-buzz-8643-1471534260-1_1.jpg

 

 


Оставете коментар

___