Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

7 причини зошто нарцисите избираат силни жени: тие манипулираат додека не ве скршат, еве како да го спречите тоа!

Нарцисите често избираат силни жени, бидејќи нивното силно его посакува да ги скроти со психичко малтретирање. Постојат 7 причини зошто тоа го прават, а ова се неколку начини да го препознаете и спречите.

Иако ви се чини дека нарцисите ќе изберат личност која е чувствителна и нежна за жртва, всушност, тие често избираат многу силни и јаки жени. Нивната цел е да ја стекнат вашата доверба и потоа да ве скршат и уништат.

Кога нарцисите ќе ја изберат својата жртва, тие внимателно слушаат што ѝ треба, што посакува и ќе сторат сè за да почне да им верува. Колку повеќе работи околу вас и колку повеќе вложува напор да ве освојат, толку потешки ќе бидат последиците за вас. Сепак, колку и да сте претпазливи, едноставно не е лесно да се избегнат нарцисоидни типови на личност.

Откријте 7 причини зошто нарцисите избираат силни и јаки жени за своите жртви:

1. Тие се љубоморни на луѓето кои се полни со самодоверба. Самоуверени луѓе активираат нарциси. Од таа причина, нарцисите треба барем малку да ја нарушат вашата самодоверба и сила, бидејќи тие не сакаат да се чувствувате силно и самоуверено.

2. Тие напредуваат во хаос и знаат дека можат да нарушат многу работи во вашиот живот. Кога нарцисите ќе видат дека некој живее среќен живот, тие сакаат да започнат конфликт.

3. Гледаат дека имате нешто што го посакуваат и тоа не можат да го поднесат. Кога сте полни со самодоверба и испуштате сила, нарцисите тоа го протолкуваат како начин на живот што тие го посакуваат. Нарцисите се многу љубоморни луѓе и ако имате нешто што тие сакаат, сигурно ќе се обидат да ве повредат. Исто така, доаѓаат поблиску до вас во форма на пријателство, а потоа во одредени ситуации ќе има силна желба да ве повреди и уништи.

4. За нив е предизвик да уништат одредена личност и да стане несигурна. Нарцисите сакаат да ги повредуваат луѓето, се хранат со токсичната енергија што ја носат во себе, а посебен предизвик за нив е да ве прекршат, особено ако мислат дека сте силна личност. Тоа им носи посебно задоволство. Силно посакуваат да доживеете пропаст и никогаш нема да ви помогнат.

5. Вашата сила им носи утеха, а тоа ги храни. Понекогаш нарцисите наоѓаат утеха кај силните луѓе, сè додека не ги скршат тие луѓе и не видат дека се откажале. Начинот е едноставен, ве користат како поддршка за себе и ќе се хранат со вашата сила, сè додека не проценат дека повеќе не сте она што им треба. Тогаш сигурно заминува од вас. Нивната токсичност не познава граници.

6. Како магнет се привлекуваат кон оние луѓе кои се грижат за другите. Нарцисите ги привлекуваат оние луѓе кои покажуваат позитивни и убави емоции. Ако сте грижливи и љубезни, сигурно ќе бидете нивна мета, бидејќи тие сметаат дека тоа е добра основа за да ве скршат.

7. Тие се чувствуваат поврзани со вас и сакаат да ја истражат таа врска. Иако можеби не чувствувате ист вид на врска со нив, нарцисите силно привлекуваат одредено нешто кога станува збор за вас и ќе се обидат да истражат што е тоа што ги предизвикува. Тие ќе ве туркаат до моментот кога ќе се поврзете со нив и ќе ги прифатите во животот. Ќе ви предадат и ветат сè што сакате, сè додека не ве доведат во ситуација што силно ја посакуваат.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

Оскаровката Хали Бери е во шестата деценија од животот, а ние ја откривме тајната на нејзиниот неверојатен изглед. Традиционално се очекува од холивудските ѕвезди...

Fool Moon

Кристина Агилера има убав глас, но лоша репутација, а доказ за тоа се многуте тепачки во кои била вклучена пејачката. Кристина Агилера стана светски...

Four Seasons

И покрај високо развиениот банкарски систем на Швајцарија, нејзините жители ретко користат картички за плаќање и претпочитаат готовина. Штом некој ќе ја спомне Швајцарија,...

Cotton Club

Што да се даде на девојката која има сè? Една опција – исклучително ретка чанта HERMES BIRKIN. На 10 август Крис Џенер на својата...

Advertisement