Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Јапонски хороскоп: Проверете ја вашата судбинска врска со луѓето околу вас – дали се тие за вас или не?

Според Кигаку, јапонската наука за совпаѓањето на судбинaта, на секој од нас при раѓање му е дадена една од деветте sвезди што го означува нашиот карактер и станува наш водич низ животот. Во зависност од ѕвездата под која сте родени, поединците можат силно да бидат привлечени и да се сложуваат одлично или да бидат одбивни едни на други и никогаш да не најдат заеднички јазик.

За да започнете, пронајдете ја вашата sвезда до годината кога сте родени, вашиот sвезден К број. Многу е лесно да се пресмета. Додадете ги последните две цифри од годината на раѓање. Ако збирот е двоцифрен број, додадете ги тие две цифри за да добиете едноцифрен број. Потоа одземете го тој број од бројот 10 и ќе го добиете вашиот sвезден К број.

На пример, ако сте родени во 1989 година, формулата би изгледала вака:
8 + 9 = 17
1 + 7 = 8
10 – 8 = 2
Вашиот К број е 2.

Откако ќе го пронајдете вашиот број, проверете подолу за да видите каков лик сте и што открива за вас. Исто така, проверете со кои луѓе најдобро се согласувате, односно ви е судено да бидете поврзани, а тоа исто така се разликува во тоа дали сте родени како жена или како маж под одреден знак.

На пример: Жена Бела вода фантастично се согласува со луѓе родени во знакот на Бел метал и Црвен метал, а на маж од истиот знак му е судено да биде поврзан со Светло Зелено дрво и Темно Зелено дрво.

1. Бела вода

Луѓето родени во овој знак се карактеризираат со прилагодливост и релаксација. Тие се пријатни и затоа се омилени во општеството. Од друга страна, тие можат да имаат проблеми со независноста, со создавање на сопствена слобода и честопати ги мачи неизвесноста.

Во својата младост, поради тоа, тие можат да имаат проблеми со животната средина, но и со самите себе. Стабилноста им доаѓа со возраста кога нивниот креативен талент и знаење ќе дојдат до целосно изразување, така што колку повеќе стареат, толку се позадоволни од животот. Можно е да доживеат признание и успех во нивните позрели години.

Понекогаш знаат да се однесуваат малку незаинтересирано за другите, но знаат многу добро да ги слушаат луѓето и да ги чуваат своите тајни. Во љубовта тие се доста активни и желни за промени. Тие покажуваат голем интерес за спротивниот пол и се склони кон чести промени на партнерите. Сепак, тие ги чуваат деталите за нивниот приватен живот за себе.

Судбоносна врска:

За жени – тие најдобро се совпаѓаат со 6 и 7.

За мажи – најдобар натпревар 3 и 4.

2. Црна земја

Овие се индивидуи со прекрасен карактер, тие се избалансирани, ненаметливи и грижливи кон луѓето околу нив. Тие не се склони да донесуваат независни одлуки, па затоа најдобро функционираат како тимски играчи, соработници на разни проекти во кои е потребно трпеливост и флексибилност.

Тие се многу добри работници, прецизни и исклучително фокусирани на работата, не е лесно да се одвлече вниманието од нив. Луѓето родени под овој знак, честопати успеваат полека и безбедно да го спроведат она што го замислиле да го направат.

По природа се малку идеалистички, а во секојдневниот живот можат да бидат и малку непрактични. Семејството и бракот се исклучително важни за нив и тие се многу сериозни и сигурни во врска со тоа. За нив, емоциите се нешто што не го сфаќаат лесно.

Судбоносна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 9.

За мажи – најдобро одат со 6 и 7.

3. Светло зелено дрво

Тоа се луѓе полни со енергија и вродени детски љубопитници, па затоа одлично се снаоѓаат во креативни или социјално корисни работи. Тие се весели и активни, секогаш подготвени за нови предизвици. За време на работата, тие знаат како брзо да се заморат и не можат да издржат монотонија, таа им ја исцрпува позитивната енергија од телото. Личностите родени под овој знак често постигнуваат успех на 30-годишна возраст.

Тие се романтични идеалисти по душа, и претежно среќни во љубовта. Семејството е многу важно за нив, тие го ценат исклучително и ги негуваат семејните односи. За нив е важно да имаат добри односи со другите, па затоа се обидуваат да го постигнат тоа. Тие се среќни што им помагаат на луѓето, но има и такви кои ја користат нивната љубезност.

Тоа се луѓе од исклучително позитивна природа, иако се свесни дека не можат секогаш да веруваат на секого. Сепак, овој оптимизам ги мотивира повторно да гледаат на животот позитивно, и на својата жртва како на нешто значајно и вредно за напор.

Судбоносна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 1.

За мажи – најдобро се согласувате со 9.

4. Темно зелено дрво

Личностите родени во овој знак се крајно амбициозни и практични. Тие обично успеваат во бизнисот до 40-та година од животот, па подоцна знаат да изберат помирен начин на живот. Тие по природа се срдечни и пријатни, па луѓето ги сакаат.

Тие секогаш се обидуваат да не повредат никого дури и кога се принудени да кажат некому нешто лошо и негативно. Тие бегаат од интриги и озборувања и за нив е исклучително важно што мислат другите за нив, односно сакаат да бидат во добра состојба.

Тие имаат тенденција внимателно да ги слушаат другите, но не се склони да зборуваат отворено за сопствените емоции, па затоа ретко зборуваат за тоа. За нив е многу важно да имаат слобода и независност, како во материјалниот, така и во љубовниот аспект на животот. Иако, тие се многу неодлучни кога ќе им се даде можност да влезат во врска, па честопати пропуштаат добри љубовни можности.

Судбоносна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 1.

За мажи – најдобро се согласувате со 9.

5. Жолта земја

Тоа се луѓе со силна индивидуалистичка личност кои се склони кон конкуренција и не сакаат да бидат водени од никого. Тие многу ја ценат искреноста и искреноста и не толерираат залудни разговори и дискусии. Тие немаат проблем да ги искажат сопствените мислења и ставови отворено и директно.

Кога станува збор за донесување одлуки, тие се мудри и внимателни, никогаш нема да донесат одлука без претходно да размислат за тоа. Откако ќе донесат одлука, ќе биде тешко да се смени. Тие често доживуваат успех во средната возраст правејќи го она што го сакаат.

Бидејќи станува збор за индивидуи кои живеат многу динамично и честопати се под голем притисок, тие имаат тенденција периодично да се повлекуваат во тишина без гужви и врева со цел да се релаксираат, медитираат и да се наполнат со позитивна енергија. Тие се многу чувствителни, верни му се на партнерот, но и малку посесивни.

Судбоносна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 9.

За мажи – најдобро одат со 6 и 7.

6. Бел метал

Луѓето родени под овој знак имаат исклучителна самоконтрола, се независни, сериозни и доследни. Тие имаат тенденција да се борат за највисоките позиции и не мируваат се додека не ја постигнат целта што си ја поставиле за себе, само тогаш се среќни. Успехот се јавува почесто во подоцнежните години отколку во младоста.

Од друга страна, тие не се многу прилагодливи на нови ситуации и имаат проблеми со отвореност, па затоа честопати наидуваат на проблеми во односите со други луѓе. Тие имаат тенденција да избегнуваат нови средини, како и нови луѓе, особено оние кои предизвикуваат несигурност и недоверба во нив.

За овие лица, љубовта не е најважната работа во животот, но кога имаат партнер, тие знаат да се однесуваат љубоморно и посесивно, како партнерот да е нивна приватна сопственост.

Судбоносна врска:

За жени – тие најдобро се совпаѓаат со 2, 5 и 8.

За мажи – најдобро се согласувате со 1.

7. Црвен метал

Ова се многу талентирани луѓе полни со разни идеи кои се склони кон брзо размислување и лесно донесување одлуки. Тие се потпираат на сопствените сили и можности.

Тие можат да изгледаат нагло, особено за луѓето кои не ги познаваат добро, но не сакаат да преземаат несовесни ризици. Најчесто станаа независни во својата младост, а врвот на нивните кариери се случи по 40-та година од животот.

Тие се многу дружељубиви и квалификувани говорници што им го олеснува патот до успехот. Исто така, тие лесно се прилагодуваат на различни ситуации и разновидни групи на луѓе. Никогаш не им е досадно во љубовта, нивниот љубовен живот е богат иако се прилично пребирливи за избор на партнер. Откако ќе ја изберат сродната душа, таа личност генерално има одлучувачко влијание врз нивниот понатамошен живот.

Судбоносна врска:

За жени – тие најдобро се совпаѓаат со 2, 5 и 8.

За мажи – најдобар натпревар 2, 5 и 8.

8. Бела земја

Под овој знак се раѓаат луѓе кои се стремат кон совршенство. За нив, мотото на животот е да го постигнат најдоброто и најмногу во сè. Астролозите ги споредуваат овие лица со фениксот затоа што тие имаат одредена моќ да ја поправат својата судбина – повторно да се издигнат од пепелта до незамисливи височини.

По природа, тие се тивки, сериозни, внимателни и цврсти и не се склони да попуштат во животните проблеми. Исто така, од мала возраст тие имаат тенденција да вложуваат големи напори да ја постигнат целта што ја замислувале. Тие постигнуваат успех постепено, полека, но сигурно, благодарение на сопствената работа, напор и упорност.

Во љубовта тие се склони кон длабоки, искрени и долги врски. Тие не избираат партнер лесно, и кога ќе го пронајдат вистинскиот, не се предомислуваат, што се однесува до нив, тоа е љубов кон животот.

Судбоносна врска:

За жени – најдобро се согласувате со 9.

За мажи – најдобро одат со 6 и 7.

9. Пурпурен оган

Овие се активни и квалификувани индивидуи кои се чини дека имаат одреден магнет за привлекување богатство. Тие често се богати. Тие имаат површна природа, иако изгледа дека оние што не ги познаваат добро стојат пред внимателни личности. Тоа се луѓе кои генерално немаат трпеливост или волја да анализираат и да влезат во сржта на нешто или некого.

Тие ги решаваат дилемите импулсивно, без многу размислување, што на крајот резултира со тоа што често жалат за своите постапки. Тие не се склони да ги поправаат своите грешки, тие повеќе би сакале да го игнорираат, да се откажат од сè и да се свртат кон нешто друго.

Тие тешко можат да поднесат критики, но за другите е многу лесно да најдат недостатоци. Тие се прилично зафатени со себе и честопати се оптеретени со врските во семејството, како целиот свет да се врти околу нив. Тие имаат тенденција да водат богат социјален и приватен живот, но никаде не траат долго. Ако не успеат да најдат животен партнер во хармоничен брак, тие честопати се препуштаат на лутање.

Судбоносна врска:

За жени – тие најдобро се совпаѓаат со 3 и 4.

За мажи – најдобар натпревар 2, 5 и 8.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Green Tea

За да подготвите лажна карамела, користете меки урми и тахини, или паста од мелен семе од сусам. Иако рецептот е многу едноставен, треба да...

Fine Living

Секој од нас може да посака прекрасен и совршен одмор од соништата, во рамките на волшебните и бајковити Алпи, задолжени за создавање идеална позадина...

Route 66

Rimac Automobili на својата Фејсбук страница објави дека наскоро ќе започне сериското производство на нов електричен хиперавтомобил – моделот C_Two. Предсериската фазата започна со...

Fool Moon

Има само 22 години и за неколку минути го освои целиот свет. Инаугурацијата на Џо Бајден, како 46-ти претседател на САД, останува свежа тема....

Advertisement