Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Психоанализата на Сигмунд Фројд

Според Фројд, никогаш не треба да ги говорите овие 3 работи за себе!

Сигмунд Фројд верувал дека има три работи што не треба никому да ги кажувате за себе, за да не привлечете хаотична енергија. Тој сметал дека едно лице не треба да зборува за себе на лош или добар начин: „Неговите зборови не говорат за него, туку неговите постапки“. Откриваме кои 3 работи според Фројд никогаш не треба да ги кажувате за себе:

1. Бидете внимателни кога зборувате за вашите достигнувања и успеси. Ако постојано зборувате за вашите достигнувања, можно е кругот на вашите пријатели брзо да се стесне. „Луѓето секогаш ги споредуваат вашите успеси со нивните, и ако вашите успеси се подобри, луѓето ќе се чувствуваат полошо. Ако сакате да создадете непријатели и завидливи луѓе околу вас, само започнете да зборувате за вашите победи.“

2. Спротивното се случува кога луѓето зборуваат за своите проблеми и порази. На овој начин, лесно можете да бидете жртва на енергетски вампири, односно луѓе кои се хранат со туѓа негативна енергија. Кога ќе се критикувате тие се „хранат“ и вашата енергија е компромитирана.

3. „Ако сакате да ги уништите вашите сопствени планови – кажете му на целиот свет за нив. Дали некогаш сте забележале дека ако некому кажете за вашите планови, нешто веднаш оди наопаку? Фројд верувал дека проблемот не е во влијанието на другите луѓе, туку во нас самите: „Штом зборувате за вашите планови, добивате одобрување споредливо со нивните достигнувања. Мозокот губи мотивација, страст и интерес.“ Самата приказна ја привлекува вашата мотивација и откако ќе разговарате за плановите, интересот веднаш почнува да опаѓа. Затоа е подобро да зачувате многу планови за себе.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Fine Living

Приватните авиони се дел од секојдневниот живот на најбогатите луѓе во светот, но очигледно, овој модел ќе биде достапен само за некои од нив…...

Fool Moon

19-годишникот е фудбалер на Форт Лодердејл. Ромео Бекам во моментов живее во Мајами, откако ги заврши студиите во Обединетото Кралство на почетокот на оваа...

Four Seasons

Кога актерот Марлон Брандо го купи приватниот остров Териароа, по снимањето на „Бунт на Баунти“ на блиските Тахити и Муреа, тој го опиша островот...

Cotton Club

По импресивниот успех во Париз, Шангај и Лондон, изложбата „Кристијан Диор: Дизајнер на соништата“ наскоро ќе ужива долго во Музејот во Бруклин, во Њујорк....

Advertisement