Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

При избор на потенцијален партнер, сантиметрите се многу поважни отколку што мислите!

Само не оние што веројатно прво ви паднаа на памет!

Научниците открија дека нашите гени играат улога во изборот на нашите партнери и оние гени кои се одговорни за одредување на нашата висина. Една студија објавена во списанието „Genome Biology“ не одговори на прашањето дали избираме личност со слична висина со нас само поради генетика или други фактори, но навистина избираме личност која е во висина близу до нас е заклучокот на студијата.

Студијата анализирала 13.068 хетеросексуални парови, а врз основа на податоците што ги собрале, откриле дека партнерите често имаат приближна висина. Водачите на студијата објасниле дека ова не е обична случајност, но постојат значајни социолошки и биолошки причини зошто е тоа така. Фактот дека тоа е така, подразбира многу работи. На пример, зошто личноста што ја сметаме за привлечна е личност која физички наликува на нас? Дали ќе им ги пренесеме нашите добри страни на нашите потомци, бидејќи ги има и нашиот партнер?

Иако висината на потенцијалниот партнер е често потсвесен фактор кој одлучува за изборот, има такви кои експлицитно ги привлекува спротивното, па затоа можеме да најдеме примери на екстремно високи мажи кои се во врска со многу ниски жени и поретко, високи жени кои се во врска со ниски мажи. . Во секој случај, висината апсолутно се покажа како фактор што го имитираме или го бараме, а единственото нешто што се разликува од личност до личност е самиот број што одговара на некого. Но, сигурно е дека никој не ја игнорира оваа бројка баш така, или свесно или потсвесно!

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Ако спаѓате во категоријата жени „plus size“, есента е одлично време да експериментирате со модата. Повеќе облека на телото значи повеќе опции за комбинирање.Ако...

Fool Moon

Кога велиме мантра, обично мислиме на некоја реченица што треба да се повтори на неодредено време и парите магично ќе се појават во нашите...

Fool Moon

Кинеската астрологија, како и класичната западна астрологија се состои од 12 хороскопски знаци. Според кинеската астрологија, секоја година управува одреден знак, кој секогаш се...

Green Tea

УН Диета – Воведни забелешки Строгото спроведување на оваа диета доведува, покрај слабеењето, и до промена на метаболизмот, така што изгубената тежина не се...