Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Откријте каква боја е вашиот месец на раѓање и што значи тоа!

Секоја боја има посебно значење, а според психологијата на бојата, нашата омилена нијанса може да открие многу за нашиот карактер и живот. Астрологот Мишел Берндарт специјално ја проучувал врската помеѓу боите и хороскопите и открила дека секој месец има своја боја и значење.

Прочитајте каква боја е вашиот месец на раѓање и што значи тоа. Исто така, можете да погледнете кои бои доминираат во другите месеци, а потоа можете да ги користите во украсувањето на домот или начинот на облекување според нивното значење.

Откријте каква боја е вашиот месец на раѓање:

Јануари

Боја: карамела
Карактеристики: Логична, сигурна, практична, втемелена
Кога да ја користите: Кога треба да се чувствувате стабилно и одговорно.
Значење: „Оваа боја нè охрабрува да ги засноваме нашите земни амбиции на дисциплина и истрајност“.

Февруари

Боја: светло виолетова
Карактеристики: Инспиративна, имагинативна, возбудлива
Кога да ја користите: Кога се чувствувате емотивно заплеткано – тоа ви помага да ја зајакнете свеста.
Значење: „Тоа ни помага да го разбереме духот на човештвото и ни овозможува да ги искусиме нашите пријатели и луѓе во нашата заедница како семејство“.

Mарт

Боја: светло сина
Карактеристики: Емпатична, интуитивна, суптилна
Кога да ја користите: Кога ви треба инспирација, интуиција или кога вашиот дух е подигнат.
Значење: „Сонлива и илузорна, оваа боја им помага на луѓето да го пронајдат патот помеѓу свесниот и потсвесниот свет“.

Април

Боја: Бордо
Карактеристики: Огнена, енергична, страствена, храбара
Кога да ја користите: Кога сакате зголемена енергија, храброст или бестрашност.
Значење: „Го поддржува вашиот ентузијазам и желба за победа и може да ви донесе конкурентска предност на спортски настани“.

Мај

Боја: зелена
Карактеристики: стабилна, успешна, помлад изглед
Кога да ја користите: кога ви треба рамнотежа на силата на срцето и умот.
Значење: „Од витално значење и безбедно, ова е бојата на стабилноста и заздравувањето“.

Јуни

Боја: Златна
Карактеристики: Стимулирање, зрачење, подигнување
Кога да ја користите: Кога ви треба помош за комуникација и меморија.
Значење: „Енергија и активирање, ова е боја исполнета со сјај и светлина“.

Јули

Боја: корална розова
Карактеристики: Негување, нежност, посветеност
Кога да ја користите: Кога ви треба емоционално заздравување или љубов и грижа за другите, особено во време на промени и трауми.
Значење: “Се усогласува со енергијата на жената и ја зголемува храброста. Помага да привлечете љубов и сладост во вашиот живот”.

Август

Боја: Портокалова
Карактеристики: брилијантна, самоуверена, моќна
Кога да ја користите: Кога се чувствувате несвесно и ви треба повеќе креативност и радост.
Значење: „Одлична и кралска, ова е боја што одекнува со сила и величина“.

Септември

Боја: темно сина
Карактеристики: прониклива, мудра, уметничка
Кога да ја користите: Кога ви треба мир и помош во организирањето на вашиот живот.
Значење: „Ова е божествена и примамлива боја која одекнува со убавина, чистота и мудрост.

Октомври

Боја: Тиркизно сина
Карактеристики: Мирна, смирувачка, избалансирана
Кога да ја користите: Кога сакате да постигнете мир, смиреност и рамнотежа помеѓу давање и примање.
Значење: „Тоа ја отелотворува суштината на мирот и спокојството, истовремено инспирирајќи да бидеме силни и да преземеме одлучна акција“.

Ноември

Боја: бургундска црвена
Карактеристики: Страствена, мотивирачка, интензивна
Кога да ја користите: Кога ви треба помош за време на транзицијата, отстранување на емоционални блокади или сексуално вознесение.
Значење: „Интензивна и страсна, оваа боја инспирира длабочина, сила и љубов“.

Декември

Боја: кралско сина
Карактеристики: просветлена, мудра
Кога да ја користите: Кога патувате, истражувате или копнеете по мистична авантура.
Значење: „Длабока и медитативна, оваа боја означува мудрост, вистина и оптимизам“.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

За почеток да се запознаеме со терминот „француски шишки“, дали воопшто знаете за каков вид на стилизирана коса се однесува? Сите што мислите дека...

Fool Moon

Што прво забележавте на сликата – пеперутка или заљубен пар? Овој тест на личноста открива што се крие во вашата душа и каква судбина...

Green Tea

Ако сакате да го подготвите ова јадење во една тава, треба да користите модел што можете да го користите на шпорет или во рерна,...

Route 66

Доколку имате впечаток дека вашите модерни луксузни автомобили се безбедни од кражба благодарение на нивните софистицирани системи за безбедност, навистина сте се излажале… Деновите...

Advertisement