Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Неверојатно, но 70 проценти од жените воопшто не разговараат со својот партнер за секс

Според (застрашувачката) европска статистика, скоро 70 проценти од жените воопшто не разговараат со својот партнер за секс. Зошто е важен разговорот? Не можеме да очекуваме од партнерот да ги чита нашите умови и едноставно да знае што сакаме и што ни одговара. Значи, ние се лутиме, ако не разбирал, а ние всушност не сме му дале ниту шанса, затоа што не сме му кажале отворено што очекуваме од него. Значи, треба да разговараме. Отворено, искрено, без двоумење.

Најдобро е да се зборува за секс кога двајцата сте опуштени – можеби после секс, кога нашиот мозок е преплавен со ендорфин, т.н. хормонот на среќата. Притоа, не напаѓајте или обвинувајте го вашиот партнер, туку едноставно кажете сè што ви паѓа на ум, без да ја користите заменката ТИ. Прашајте ја вашата партнерка дали тој сака да зборува за секс, и ако е така, користете ја заменката Јас – на пример: „Би сакала…“ или „Би можела…“

Кога ќе започнете отворено да зборувате за секс, вашата врска ќе биде посилна, ќе се запознаете подобро и полесно ќе решавате други проблеми кои не се поврзани со сексот. Бидејќи вашиот партнер ви ги изразува своите желби или фантазии, не сфаќајте го како напад, туку како предлог или евентуално конструктивна критика – тоа ќе ви помогне и да се ослободите и конечно да уживате во сексот како што заслужувате!

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Останаа само 31 ден до крајот на оваа година, па затоа е време полека да ги сведеме впечатоците. Се разбира, овој пат нема да...

Green Tea

Бидејќи повеќето жени ја запоставуваат грижата за кожата за време на нивната младост, тие се борат во текот на 40-тите и 50-тите години да...

Green Tea

Неделата на модата во Париз се затвори со претставување на новата колекција Миу Миу за сезоната пролет / лето 2021 година. Набргу потоа, таа...

Fool Moon

Иииии …… .. стигнавме до последниот месец од оваа тешка 2020-та. Годината што нè воведува во новата ера која верувале или не – официјално...

Advertisement