Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Fool Moon

Начини на отворање на „цигански“ или тарот карти

Со ТРИ или ДЕВЕТ карти

На секое отворање на картите, се одредува карта што го симболизира лицето на кому му се гледа, обично картата „љубовница“ е жена, а „љубовникот“ е маж, освен ако не се вдовица или вдовец, во кој случај тие карти ги претставуваат нив.

Картите се мешаат од лицето кое „гледа“ во нив и ги сече со раката која помалку ја користи, т.е. ако е деснак, со левата рака и обратно, а потоа куповите се преклопуваат во обратен редослед и влечат по една (или три) карти за минатото (во горниот ред) за сегашноста (во средниот ред) и за иднината (долниот ред). Значењето е поврзано врз основа на симболиката на картите.

Колку повеќе карти со позитивно значење за сегашноста и иднината, толку е подобра прогнозата дека одговорот ќе биде поволен.

Треба да се обрне внимание дали има карти што симболизираат чувства што означуваат период на сомнеж, несигурност и неизвесност или карти кои симболизираат личности и луѓе во кој случај многумина се мешаат во животот на една личност, но може да значи и дека има и такви кои на може да се потпре личноста на кого му се „гледа“ на картите.

Отворање на картата ДВАНАЕСЕТ МЕСЕЦИ

На ист начин, картите се мешаат и се сечат како во претходниот режим на отворање, а потоа дванаесет карти се наредени од лево надесно во три реда. Тие ја претставуваат следната година во животот на една личност и трите карти кои се однесуваат на одреден месец ја означуваат атмосферата што ќе преовладува во тој месец или настаните со кои ќе се соочат.

Повеќето луѓе кои предвидуваат користејќи цигански или тарот карти имаат свој метод на нивно отворање и секој може да го најде најдобриот начин да добие одговор на прашање. Импровизацијата е дозволена во смисла на одредување на колоната што означува дом, работа, љубов, здравје, пријатели, непријатели и потоа да се организираат претежно три или пет карти.

Во секој ред, една карта што има посебно значење е претежно преклопена и интерпретирана во контекст на картата што ја преклопува. Останатите карти се ставаат настрана и на крајот се толкуваат како нешто што го претставува она што е „на страна“, што нема толку големо влијание врз тековните настани или што ќе се случи само по некое време.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

Cotton Club

Не толку одамна, американскиот бренд Rowing Blazers го лансираше легендарниот џемпер „Принцеза Дајана“ со слатки овци. Не е тајна дека Лејди Ди била икона...

Fool Moon

Ако го обожававте филмот Титаник, секакo не заради трагедијата, туку заради искрената љубовна приказна на Роуз и Џек, или цел живот сонувавте дека ќе...

Four Seasons

Светли бои како портокалова, тиркизна и розова, симетрија, носталгија за минатото во старите возови, телефонски штандови и заборавени сообраќајни знаци, хотели и светилници …...

Fool Moon

За разлика од другите хороскопи, бурманскиот хороскоп се потпира на денот во неделата кога сте родени наместо на годината. Астрологијата постои скоро онолку време...